Kamplardan Gelenlere 15 Yıl Hapis İstemi Diyarbakır

Terör örgütü PKK'nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde yer alan 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

  Terör örgütü PKK ' nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde yer alan 3 ' ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi .
Irak ' ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009 günü gelen 4 ' ü çocuk 34 kişi arasında yer alan 7 kişinin yargılanmasına Diyarbakır 5 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde devam edildi .
Duruşmada tutuklu sanıklar Nurettin Turgut , Mustafa Ayhan ve Hüseyin İpek hazır bulundu .
Tutuksuz yargılanan sanıklar Melekşah Soydan , Kamil Ökten , Haci Surgun ve Fatma İzer katılmadı .
İddia makamı , hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu .
Mütalaada , sanıkların terör örgütünden gönüllü olarak ayrılmadıkları , terör örgütü elebaşının çağrı ve talimatlarıyla Türkiye ' ye giriş yaptıkları gerekçesiyle haklarında TCK ' nın ' Etkin pişmanlık ' hükmünün uygulanmasının mümkün olmadığı belirtildi .
Mütalaada sanıklar hakkında TCK ' nın ' terör örgütünün üyesi olmak ' , ' Örgüt adına suç işlemek ' ve ' terör örgütünün propagandasını yapmak ' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istendi .
Sanık avukatları , mütalaaya karşı savunma hazırlamak için mahkemeden süre talebinde bulundu . Mahkeme , verdiği kısa bir aranın ardından duruşmayı erteledi .
Duruşmayı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak , kapatılan DTP ' nin eski genel başkanı Ahmet Türk ve bazı BDP ' li milletvekilleri de izledi .
Diyarbakır 4 ve 6 . Ağır Ceza Mahkemelerinde bir süre önce görülen duruşmalarda Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içerisinde yer alan 7 sanık tutuklanmış , 3 sanık hakkında ' gıyabi tutuklama ' , 9 sanık için de ' zorla getirilme müzekkeresi ' hazırlanmasına karar verilmişti .

01 . 07 . 2010 14 : 07 : 39
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile