Kamu Çalışanlarının `iş Güvencesi` Endişesi

Kamu Çalışanlarının `iş Güvencesi` Endişesi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mevcut Anayasa`da yerel hizmetlerin düzenlenmesi hususunda yapılacak değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle birlikte belediyelerin kamu çalışanlarıyla iş akdi imzalama hakkına sahip olacaklarını ve memurların sözleşmeli personel durumuna düşebileceklerini iddia etti.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliğinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Koncuk, burada yapmış olduğu konuşmada bugün Türkiye`nin ekonomik olarak iyi bir noktada bulunmadığını ancak bu durumun dile getirilmediğini savundu. Koncuk, "Herkes kendi kalesini korumaya çalışarak gerçekleri söylemekten çekiniyor. Büyük bir sivil toplum kuruluşunun yöneticileri olarak nitelenen birileri, Türkiye`nin gidişatıyla ilgili doğruları söylemekten imtina ediyor. Bu nasıl sivil toplum örgütü? İktidarınyanlışlarını alkışlayanlar, nasıl sivil toplum kuruluşu olabilir?" diye sordu. Sendika olarak ortaya koydukları eylemlerle teröre tepki gösteren nadir sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını kaydeden Koncuk, 657 sayılı `Devlet Memuru Kanunu`nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. "KAMU ÇALIŞANLARI `İŞ GÜVENCESİ`Nİ KAYBETME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA" Kamu çalışanlarının yapılması planlanan değişikliklerle neler yapılmak istendiği iyi anlaması gerektiğinin altını çizen Koncuk, "Kamu çalışanları büyük tehditlerle karşı karşıyayken 515 bin üyesi bulunan rengi sarı bir sendika var Türkiye`de. Bunları destekleyenler işte bunlardır. Ama memurların iş güvencelerini ellerinden almaya kimsenin gücü yetmeyecek" ifadesini kullandı. İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının en önemli kazanımları olan iş güvencelerini kaybetme riskiyle karşı karşıya oldukları uyarısındabulunarak, mevcut Anayasa`da yapılacak değişiklikle yerel hizmetlerin düzenlenmesi hususunda yapılacak değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle birlikte; belediyelerin kamu çalışanlarıyla iş akdi imzalama hakkına sahip olacaklarını ve memurların sözleşmeli personel durumuna düşebileceklerini anlattı.

"HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ" MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise, bugün toplumun yaşanan haksızlıklar karşısında suskun kaldığını ifade ederek, kamu çalışanlarına atama, tayin ve terfilerde sendikalarını değiştirme şartının dayatıldığını iddia etti.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse de 400 binin üzerinde üyesi bulunan Kamu-Sen`in memur ve işçilerin haklarını korumaya bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini kaydetti. Terörün tırmandırıldığı ve depremle sarsılan Türkiye`de bayram gününde daha güzel şeylerden bahsetmek istediklerini, ncak bunun mümkün olmadığının altını çizen Köse, "Sıfır terörle işbaşına gelerek yaklaşık 10 yıldır Türkiye`yi yönettiklerini iddia edenlerin, ülkemizi getirdikleri nokta ortada. Ama biz Kamu-Sen olarakhaksızlıklara ve yanlışlara karşı durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan sendika binasındaki bayramlaşma törenine katılanlar arasında; Türkiye Kamu-Sen Genel Merkez yöneticileri Muhittin Topal ve Kemal Öztoprak`ın yanı sıra TÜRKAV Başkanı Mustafa Şişman da yer aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile