Kamu Görevlilerinin Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Sivas İl Temsilcisi Ahmet Başlan, en yüksek devlet memuru aylığının asgari ücrete yükseltilmesi halinde tüm memurların taleplerinin önemli ölçüde karşılanmış olacağını belirtti.

Başlan, kamu görevlilerinin toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin yüzde 4+4 teklifinin kabul edilemez olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmelerin 14 gününün heba edildiğini ileri süren Başlan, "Masaya oturan sendikaların önünde iki yol var: Ya masayı terk ederek ortak eylem kararı alacaklar ve talepleri kabul edilinceye kadar alanlardan ayrılmayacaklar, ya da seçime gidecek hükümete taleplerini kabul ettirecekler" ifadelerini kullandı.

Başlan, memur konfederasyonlarının toplu pazarlık masasına oturmaması gerektiğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Devlet memurlarının maaşlarının yüzde 40 ile yüzde 60'lık bölümü en yüksek devlet memuru aylığına endeksli ek ödeme ve özel hizmet tazminatlarından oluşmaktadır. Bu nedenle, en yüksek devlet memuru aylığının asgari ücrete yükseltilmesi halinde tüm memurların talepleri önemli ölçüde karşılanmış olacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile