Kamu Mali Yönetim Bilisim Sistemine Yönelik Egitim Semineri Düzenlendi

Kamu Mali Yönetim Bilisim Sistemine Yönelik Egitim Semineri Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi tarafindan, Hazine ve Maliye Bakanligi Muhasebat Genel Müdürlügünden talep edilen egitici personeller araciligi ile Harcama Yönetim Sistemi, Bütünlesik Kamu Mali Yönetim Bilisim Sistemi, Tasinir Kayit ve Yönetim Sistemi konularinda, döner sermaye islemlerini yürüten idari ve mali personele yönelik egitim semineri gerçeklestirildi.

Projeyle ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanligi Muhasebat Genel Müdürlügünden yapilan bilgilendirmede, projenin temel amacinin; bütçe kanunu hazirliklarinin baslatilmasindan kesin hesabin TBMM’de kanunlasmasina kadar geçen mali islemlere iliskin süreçlerde kullanilan otomasyon sistemlerinin, elektronik belge, elektronik imza, otomatik muhasebe gibi yeni teknolojik imkanlara kavusturulmasi ve mali yönetim sistemi için süreç odakli bütünlesik bir bilisim sistemi altyapisinin olusturulmasi oldugu açikladi.

Verilen Egitimin Kamu Yararini Gözeten Birçok Faydasi Bulunuyor

Üniversitelere bagli Döner Sermayeli Isletmelerin Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi (DMIS) is ve islemlerinin Bütünlesik Kamu Mali Yönetim Bilisim Sistemine (BKMYBS) entegre edilmesiyle olusan bu sistemde, is ve islemlerde uygulama birliginin saglanmasi, uygulamadan kaynakli dogabilecek kamusal zararlarin engellenmesi, harcama süreçlerindeki kontrol düzeyinin artmasi ve kamuda finansal raporlama imkanlarinin gelistirilmesi gibi birçok faydasi bulunuyor.

Gerçeklesen egitici egitimde önemli hususlar üzerinde dikkatle duran egiticiler; teminat islemi hakkinda bazi bilgiler paylasti. Vermis olduklari bilgiler neticesinde: “Bildiginiz üzere döner sermayeler e-teminat kapsaminda degil. Özel bütçe tarafindaki gibi otomatik olarak kayitlarin muhasebeye düsmesi için bir altyapi çalismasi gerekiyor. Bu çalisma için Kamu Ihale Kurumuna talepte bulunduk ve bu konu üzerinde çalismalar devam ediyor. Kisa zamanda da teminatlar muhasebeye otomatik olarak düsecek” diyerek islemlerin bu sistem sayesinde daha pratik olacagini belirttiler.

Seminere katilarak birçok önemli konuda bilgi sahibi olduklarini aktaran katilimcilar, sistem ile ilgili merak ettikleri sorulara cevaplar alarak oldukça faydali bir egitim geçirdiklerini söylediler.

Bütünlesik Kamu Mali Yönetim Bilisim Sistemine (BKMYBS) yönelik düzenlenen egitimde, Dogu Anadolu Bölgesinde bulunan 11 üniversiteden yogun katilim saglandi. Egitim, 08-10 Mayis tarihleri arasinda Atatürk Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezinde (ATASEM) toplam 24 saat süren bir bütünlesik programla düzenlendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile