Kamu-sen’den Başbakana Tepki

Kamu-sen’den Başbakana Tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “''Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'' açıklamalarına tepki gösteren Kamu Sen yetkilileri, “Sayın Başbakanın açıklamaları, vatanına âşık, insanını seven milyonlarca Türk milliyetçisinin yüreğinde de kapanmayacak bir yara açmıştır” dedi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Nebi Yay, Başbakanın açıklamalarının kendisine yakışmadığını belirterek, açıklamanın Türkiye’yi bölmek isteyenlere büyük cesaret verdiğini belirtti.

“Sayın Başbakan, geçtiğimiz günlerde milliyetçiliği ayaklar altına aldığını ifade ederek büyük bir gafa daha imza atarken, vatanına âşık, insanını seven milyonlarca Türk milliyetçisinin yüreğinde de kapanmayacak bir yara açmıştır” diyen Nebi Yay, “Sayın başbakan bu açıklamasıyla hangi milliyetçiliği ve hangi milleti ayaklarının altına almaktadır?” diye sordu.

Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Yay, ülkede kavram kargaşası yaratılarak, Türkiye’de etnik milliyetçiliğin hortlatılmak istendiğini kaydetti.

Yay, şöyle konuştu: “Milliyetçilik, Sayın Başbakan ve onun zihniyetindekiler tarafından anlaşılması zor, derin, köklü ve büyük bir anlayışın tezahürüdür. Batı’nın müzmin bir hastalığı olan ırkçılık, bu ülkede herkesin lanetlemesi gereken bir olguyken, kavram kargaşası yaratarak vatanını ve milletini seven, milletinin refah ve barış içinde yaşaması için kültür, gelenek, anane, örf ve adetlerine sahip çıkan milliyetçi ruha, sonunu düşünmeden saldırmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına yakışmayan bir davranıştır. On yıldır, “Türkiye’de 36 ayrı etnik köken var” diyerek etnik milliyetçiliği, ırkçılığı körükleyen, Türklüğü bölücülük, Kürtçülüğü özgürlük olarak algılayan çarpık düşüncenin geldiği nokta, vatan sevgisini, milliyetçiliği aşağılamak ve sonunda da ayaklar altına almak olmuştur.

Yıllardır Türkiye Cumhuriyeti’ni etnik milliyetçiliğin esiri haline getirerek ırkçı bir yaklaşımla parçalamak isteyenlere hoşgörüyle yaklaşanlar, bölücülere taviz üzerine taviz verenler bizler açısından yok hükmündedir.” Türk Milliyetçiliğinin küçümsenip, aşağılanmak istenmesiyle şehitleri kemiklerinin sızladığını vurgulayan Yay, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Türk milleti; bölücülüğü ve bölücüleri baş tacı yapanlara, birliği, kardeşliği, bütünlüğü, sevgiyi, saygıyı ve hoş görüyü ilke edinmiş Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlara, mübarek şehitlerimizin kemiklerini sızlatanlara, analarımızın kanlı gözyaşlarına ihanet edenlere vereceği milli cevabını da, bu çarpık zihniyeti ayaklar altına alacağı zamanı da çok iyi bilmektedir. Türklük ilahi bir öze, derin tarihi ve sosyal bir birikime, milli, dini, insani ve evrensel irade, aşk ve aksiyona sahip bir ruhtur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile