Kamu-sen’den Başörtüsü Çözümü

Kamu-sen’den Başörtüsü Çözümü

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Yönetmelik değişikliğiyle Türkiye'de başörtüsü problemi çözülebilir” dedi.

Tokat’ın Niksar ilçesine Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi programına katılmak üzere gelen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ilk olarak Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette kamu görevlilerinin kıyafet konusunu değerlendiren Koncuk, başörtüsü konusunu yıllardır bir zulüm olarak gördüklerini ifade ederek, “Ancak iktidarın bu konuya 11 senedir yaklaşımını ben çok olumlu bulmuyorum. Yönetmelik değişikliğiyle Türkiye'de başörtüsü problemi çözülebilir. Bu sorunu iktidar 11 yıldır çözmüyor. 11 yıldır neyi beklediklerini anlamakta zorlanıyorum. Şimdi bir sendika eylemlere başlamış. Bu eylemler sonucunda güya serbest kıyafet hakkını alacaklar, diye düşünüyorlar. Biz uygulamaya karşı değiliz. Üyelerimizi bu anlamda serbest bıraktık. Aldığımız bir kararla, bu eyleme katılanların bir soruşturmaya tabi tutulması halinde genel merkezim karar aldı, 'ben bu doğrultuda eyleme katıldım' diyebilmelerini sağlamak amacıyla eylem kararımızı resmen aldık. 15 Mart itibariyle aldık, bugün de deklare ettik kamuoyuna” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile