Kamu-sen'den Zamma Tepki Ankara

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, yılın ilk 6 aylık dönemi için memura verileceği belirtilen yüzde 1,06 enflasyon farkına tepki göstererek, ekonomik büyümeden kamu çalışanları, dar ve sabit gelirliler ile emeklilere düşen payın verilmesini istedi.

  Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk , yılın ilk 6 aylık dönemi için memura verileceği belirtilen yüzde 1 , 06 enflasyon farkına tepki göstererek , ekonomik büyümeden kamu çalışanları , dar ve sabit gelirliler ile emeklilere düşen payın verilmesini istedi .
Koncuk , yaptığı yazılı açıklamada , yetkililerin memurun enflasyona ezdirilmediğini söylediğini ancak kamu çalışanlarının maaşlarının erimeye devam ettiğini ifade etti .
İsmail Koncuk , şunları kaydetti :
' Geçen yıl toplu görüşmelerde istihdamda yaşanan daralma nedeniyle kamu çalışanlarına ancak yüzde 2 , 5 zam yapabileceklerini söyleyen yetkililer , bu yıl yüzde 11 , 7 büyümeden kamu çalışanlarına neden pay vermiyor? Yüzde 1 , 06 ' lık enflasyon farkı da bütün bu olanlara tuz biber ekti . Verilecek fark memur maaşlarına en düşük 13 , en yüksek 49 , 5 lira yansıyacak . Yetkililere soruyoruz , müjde olarak sunulan bu zam oranlarıyla ne yapılabilir? Nasıl ki ekonomik küçülmeden payımıza düşen veriliyor , büyümeden de nasibimize düşen miktarın kamu çalışanları , dar ve sabit gelirliler ile emeklilere verilmesini istiyoruz . Büyüdüğü söylenen ekonomideki yüzde 11 , 7 ' lik paydan hakkımıza düşeni istiyoruz . '

06 . 07 . 2010 14 : 26 : 14
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile