Kamu Sen’e Bağlı Sendikalardan Ortak Açıklama

Kamu Sen’e Bağlı Sendikalardan Ortak Açıklama

Kamu Sen İl Temsilcisi Rahim Varol ve Konfederasyona bağlı sendika başkanları Türk Eğitim Sen Şube Binasına ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Kamu-Sen Sakarya İl Temsilcisi ve Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı Rahim Varol Hakem Kurulu Heyetinin verdiği zam oranını yeterli bulmayarak eleştirirken, “Memuru, emekliyi görmezden gelenlerle yürünecek yolumuz yok” dedi.

Toplu sözleşmenin ilk yıl için 4+4 ikinci yıl için de 3+3 şeklinde sonuçlanmasına Kamu Sen tepki gösterdi. Kamu-Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol yaptığı açıklamada, yaşanan süreci bir oyun olarak gördüklerini belirtti.

Varol, “Yaklaşık 2 yıl önce başlayan göz boyama süreci ve bazı memur sendikalarının bilinçli ya da bilinçsizce destek verdikleri toplu sözleşme çadır tiyatrosu büyük bir fiyaskoyla sona erdi. Bir milyon 800 bin emekli, 2 milyon 400 bin memur ve yüz binlerce dul ve yetimin umutları suya düştü. Bugün memurlarımız, emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz için kara bir gündür” dedi.

‘Türkiye 2010 yılında yüzde 9,2, 2011’de yüzde 8,5 büyüdü; dünyanın yükselen yıldızıyız’ diyenlere, ‘Külfeti, dar ve sabit gelirlinin omuzlarına yüklediğiniz gibi, nimeti de adil paylaşalım’ tekliflerine yanaşmadıklarını kaydeden Varol, “450-500 ayrıcalıklı iş adamı için, teşvik adı altında bir çırpıda 2 milyar lira kaynak aktaranlar, 4,5 milyon kişi için 5,5 milyar lirayı çok gördüler. 2010 yılında anayasa değişikliği yapılırken, önümüzdeki tehlikeyi anlatmaya çalıştık. Grev hakkımızı yok sayan, toplu sözleşme hakkımızı mali ve sosyal haklarla sınırlamayı amaçlayan bir değişikliğin kamu görevlileri ve emeklilerimizin geleceğini karartmak isteyenlerin oyunu olduğunu anlattık. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun, tarafsız olmasının zorunlu olduğunu belirttik. 4688 sayılı Kanun değiştirilirken de diğer sendikaları, kişisel hırslara kapılmadan, siyasi ve ideolojik saplantılardan uzak kalarak, aklıselim düşünmeye davet ederken; bu kanunun geniş katılımlı, uzlaşmaya dayanan ve gerçek anlamda pazarlık yapılabilecek şekilde yasalaşması için birlikte mücadele etmeyi önerdik” dedi.

Vergi ve harçlara, lojman kiralarına, kreş ücretlerine yüzde 10-15, Gıdaya yüzde 20, Elektriğe yüzde 22, Benzine yüzde 23, Mazota yüzde 24, Doğalgaza yüzde 33 zam yapılan, 2011 Enflasyonunun yüzde 10,45, Nisan 2011-2012 arası yıllık enflasyonun yüzde 11,14, 2011 yılı ekonomik büyümenin yüzde 8,5 olduğu bir ülkede memura, emekliye, dul ve yetime yüzde 4 + 4 zammın reva olup olmadığını soran Varol, “Müsteşar maaşına ek ödemeyle birlikte aylık 1029 lira, emekliye 38 lira, en düşük dereceli memura 53 lira, ortalama 69 lira maaş artışı reva mıdır? Kaşıkla verirken, kepçeyle almak hangi adalete, hangi vicdana sığar?” dedi.

Hükümetin, ‘Aynı yoldan geçtik, aynı sudan içtik’ derken ayrıcalıklı kesimlere seslendiğinin ortaya çıktığını öne süren Varol, “Emekliyi, memuru, dul ve yetimi üvey evlat gibi gören, açlığa susuzluğa mahkum edecek yüzde 4 + 4 zam teklifini yapanlarla bizim yürünecek yolumuz, içilecek suyumuz yoktur” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile