Kamuda Tasarruf Paketinin Detaylari Belli Oldu

Kamuda tasarruf ve tedbir paketinin detaylari belli oldu. Buna göre zorunlu olmadikça kamu kurum ve kuruluslari bina ve araç kiralamayacak.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kabine toplantisi sonrasi açikladigi tasarruf tedbirlerinde detaylar belli olmaya basladi.

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi ve Hazine ve Maliye Bakanligi tarafindan genis kapsamli bir çalisma yapildi. Çalisma, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz tarafindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a sunuldu.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz tarafindan yürütülen tedbirlerle birlikte 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor. Tasarruf tedbirleriyle birlikte kamu kurumlarinda giderler kalem kalem hesaplanacak, harcamalar en aza indirilecek. Zorunlu olmadikça kamu kurum ve kuruluslari bina ve araç kiralamayacak. Kiralanan ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek. Yilin degisik zamanlarinda farkli illerde düzenlenen tanitim, egitim gibi etkinliklere ara verilecek. Kirtasiye harcamalari azalacak, yazismalar dijital ortamda yapilacak. Yüzde 65’i biten yatirimlar tamamlanacak, ancak yeni yatirimlara baslanmayacak. Kamu kurumlarina bagli konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sinirlandirilacak. Ayrica toplum ve kamu yararina olan sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilecek. Kamu binalarinda enerji tasarrufu uygulanacak.

Tasarruf paketi Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz ve Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek tarafindan pazartesi günü Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde açiklanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile