Konya’nin Karatay ilçesine bagli Fevzi Çakmak Mahallesi’nden 15 Mart günü park halindeki bir kamyonet çalindi. Adana Emniyet Müdürlügüne bagli Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, aracin parçalanmak üzere kente getirildigi ihbarini aldi.
Bunun üzerine ekipler PTS kayitlarini inceleyerek kamyonun gidis güzergahini çikartti. Kamyonun en son Ferdi S. isimli bir kisinin tamirhanesine girdigi belirlendi.
Oto hirsizlik polisleri tamirhaneye yaptigi operasyonda Ferdi S.’yi gözaltina aldi. Kamyon ise tamamen parçalanmis vaziyette parçalarinin bir kismi bulundu.
Emniyetteki ifadesinde Ferdi S., "Ben kaynakçilik yaparim, tanimadigim 2 erkek sahis kamyonu 50 bin TL karsiliginda parçalamam için is yerime getirdiler, kamyonu parçalarina ayirdim daha sonra sahislara ulasamayinca bir seylerin ters gittigini anlayip korktum, aracin parçalarini bilmedigim bir yerde göl içerisine attim" diye kendisini savundu. Ferdi S., ifadesinin ardindan sevk edildigi adliyede tutuklandi.
Kamyonu Parçalarina Ayiran Tamirci Yakalaninca, 'Parçalari Göle Attim' Dedi
Konya’da çalinan kamyonun Adana’da bir tamircide parçalara ayirilmasi saniye saniye görüntülenirken, polis tarafindan yakalanan ve tutuklanan is yeri sahibi, "50 bin TL karsiliginda parçalamam için getirdiler, korkunca aracin parçalarini göle attim" diye kendisini savundu.



















