Kanada Tamamen Asili Olan ABD'lilere 9 Agustos'tan Itibaren Sinirlarini Açiyor

Kanada Tamamen Asili Olan ABD'lilere 9 Agustos'tan Itibaren Sinirlarini Açiyor

Kanada, Covid-19’a karsi tamamen asili olan Kanada’da oturum sahibi ABD’lilere 9 Agustos’tan itibaren sinirlarin açilacagini bildirdi.

ABD-Kanada kara ve hava siniri, korona virüs pandemisi nedeniyle Mart 2020’nin ortasindan bu yana zorunlu olmayan seyahatler için kapatilmisti. Kanada hükümeti, Covid-19’a karsi iki doz asi yaptiran Kanada’da oturum sahibi ABD’lilere 9 Agustos’tan itibaren zorunlu olmayan seyahatler için de sinirlarin açilacagini bildirdi.

Turizm sektöründen gelen baskilara ragmen seyahat kisitlamalarini hafifletmeyen Kanada Basbakani Justin Trudeau ve yönetimi, Covid-19’un yayilmasini önlemek için ve vaka sayilarindaki düsüsü korumak için dünyanin en uzun kara siniri olan ABD-Kanada sinirinin kapali kalmasi konusunda israrciydi. Kanada’nin Temmuz 2021 basindan itibaren tam asili Kanada vatandaslari ve yurt disindan dönen Kanada’da daimi oturum sahipleri için karantina kurallarini gevsetmeye baslamasinin ardindan ABD sinirinin açilmasi gündeme gelmisti.

Kanada Saglik Bakani Patty Hajdu, ABD-Kanada sinirinin açilmasiyla ilgili bir dizi yeni düzenlemenin yürürlüge girecegini aktardi. Hajdu, ABD vatandaslarinin ve ABD’de oturma iznine sahip olanlarin sinirdan geçebilmeleri için en az 14 gün öncesinden Kanada makamlari tarafindan onaylanmis Covid-19 asisinin her iki dozunu da yaptirmis olmasi gerektigini ve sinirdan geçmeden Covid-19 testine tabi tutulacagini aktardi.

Kanada’nin 7 Eylül’den itibaren tamamen asili tüm yabanci yolculara sinirlarini açmasi bekleniyor.

(Ceren Yanar Polat/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile