Kandili'den deprem açıklaması

Kandili'den deprem açıklaması

Kandilli Rasathanesinden, Ege'de meydana gelen depremin 6,6 olduğunu açıkladı.

Kandilli Rasathanesi Muğla yakınlarında gece 01.31'de meydana gelen ve 6,3 olarak duyurulan depremin 6,6 olduğu açıkladı. Kandili'nin açıklamasına göre deprem 7,0 şiddetin hissedilirken, deprem sonrası 13 cm'lik bir tsunami meydana geldi.  

Kandilli, ayrıca 5,5 büyüklüğünde kadar artçı sarsıntıların olabileceği konusunda da o bölgedeki halkı uyardı.

Kandilli Rasathanesinden yapılan açıkladan satırbaşları,

VATANDAŞLARIMIZ MÜTEYAKKIZ OLSUN


Son verilere göre 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kıyıya 10 km. uzaklıkta olup Bodrum'da geniş bir alanda çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Hemen güneybatıdaki İstanköy adasında can kaybına ve ciddi anlamda hasara yol açtı. Biz de şükür ki herhangi bir can kaybı yok, 80 yaralımız var. Gökova körfezinin batısında çok aktif sismik bir hareket var. 160 civarı şu ana kadar artçı sarsıntı kaydettik. Bunların en büyüğü 4.8 olarak hissedildi. Önümüzdeki süreçte her an teyakkuzda olmalarını öneririz. Tsunami iddiaları gündeme geliyor. Bu bölgelerde olacak tsunamiyle ilgili bizden gidiyor bölgeye. Bu bölgede depremden sonra bir tsunami meydana geldi ama bu Uzakdoğu'da gördüğümüz tsunami değil. Bu tsunami Bodrum limanında olan istasyonumuzda kaydedildi. Liman içerisindeki cihazın konumu gereği çok düşük seviyede kaydedildi bu tsunami. 10 dakikada 100 metreye kadar su içeriye çekildi daha sonra akıntı bir şekilde karaya girdi. Düşey olarak da 30 cm. girdi. Dolayısıylabu bölgede oluşabilecek tarihi veriler ışığında bu bölgede tsunami olasılığı yüksek oluyor.

Kandili'den deprem açıklaması

GÖKOVA KÖRFEZİ'NDEKİ SİSMİK BOŞLUK DOLDU

Dün akşam meydana gelen deprem Gökova Körfezi'nin batısındaki bir sismik boşluğu doldurduğunu söyleyebiliriz. Gökova Körfezi'nde doğu batı gelişen faylar var. Dolayısıyla Doğu Anadolu fayından bağımsız bir deprem bu. Doğrudan dalma batma zorunluluğuyla ilişkili bir deprem olduğunu söyleyebiliriz.

DEPREME KIRILAN BİR FAY HATTI NEDEN OLDU

Ülkemizin yüzde 80-85'i çok ciddi deprem riski altında. Dolayısıyla buna hazırlıklı olmak lazım. Her 25-30 yılda bir yeni deprem, her 1,5-2 yılda bir 6'dan büyük depremlere alışmalıyız. Neticede depreme kırılan bir fay hattı neden oldu. Dünyanın hiçbir yerinde depremin zamanı konusunda net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çok özveriyle çalışan personelimiz var. Gece arkadaşlarımız toplanarak sabaha kadar uyumadan çalıştılar, ben kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum.

DEPREMDE GELEN BİLGİLER DEVAMLI REVİZE EDİLİYOR

Gelen bilgiler doğrultusunda revize ediyoruz. Önce 6.3 açıklandı daha sonra 6.5'e çıktı, acaba gerçek büyüklüğü gizleniyor mu diye bir şey yok. Dünyanın bütün deprem merkezlerinde sonuçlar revize edilir. Son verilere göre 6.6 olarak söylüyoruz. Şu anda genel kabul görmüş uluslararası merkezlerde de bu rakam 6.6'dır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile