Kandira'da 6 Günde 7 Kisi Bogularak Yasamini Yitirdi

Kandira'da 6 Günde 7 Kisi Bogularak Yasamini Yitirdi

Kocaeli’nin Kandira ilçesinde bayram tatilinde vatandaslarin akinina ugrayan plaj ve koylarda dalga ve rip akintilari nedeniyle 6 günde 7 kisi bogularak hayatini kaybetti.

Kocaeli’nin Kandira ilçesi Karadeniz kiyisinda bulunan plajlar, Kurban Bayrami tatilinde vatandaslarin akinina ugruyor. Bölgede bulunan Cebeci, Kefken, Bagirganli, Kerpe basta olmak üzere tüm plaj, koy ve sahillerde olumsuz hava kosullari ve dalgalar sebebi ile denize girmek yasaklandi. Alinan yasak bugün Kefken, Kerpe ve Kovanagzi bölgelerinde kaldirildi. Etkili olan dalgalar ve rip akinti sebebi ile bogulma vakalarinda son bir haftada ciddi bir artisin oldugu plajlarda Kocaeli Sahilleri Su Kazalarini Önleme Merkezi (KOSKEM), jandarma, Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri çalismalarini yogun bir sekilde sürdürüyor.

Etkili olan rip akintisi ve dalgalar sebebi ile 18-23 Temmuz tarihleri arasinda 7 kisi hayatini kaybetti. Son olarak dalgalara kapilarak kaybolan Özcan Demir (22) isimli gencin cansiz bedenine 25 saat sonra ulasilabildi. Ekipler tarafindan yüzlerce kisi ise bogulmaktan kurtarildi. Bazi vatandaslarin yüzmenin yasak oldugu plajlarda ekiplerin tüm uyarilarina ragmen yüzmeye çalistigi gözlemlendi.

“ONLARIN GÖREV YAPTIKLARI ALANLARDA HALKIMIZIN DENIZE GIRMESI GEREKIYOR”

Bölgede vatandaslarin KOSKEM ekiplerinin görev yaptiklari alanlarda denize girmesi gerektigini söyleyen dalis kulübü egitmeni Sedat Türkmen, vatandaslara önerilerde bulunarak, “Pandemi ve kisitlamalardan dolayi vatandaslarimiz evde kalmak zorunda kamisti, tatil yapamadilar. Uzun bir bayram tatili olunca insanlarimiz Karadeniz’e, bizim sahillerimize gelme tercihini yapti. Bildiginiz gibi Marmara’da bir de müsilaj sorunumuz var. Bu sebeple bizim Kandira sahillerimiz kaldirabileceginden çok daha fazla insani misafir etti. Bayramin su son ikinci ve üçüncü günü havalar çok kötü. Kaymakamimizin talimati ile yasaklar getirildi.

Ama yine de KOSKEM, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerimiz ellerinden gelenin fazlasini yaparak insanlarimizi korumak için görev yapiyorlar. Onlarin görev yaptiklari alanlarda halkimizin denize girmesi gerekiyor. Onlarin olmadigi alanda denize girilince bizler çok fazla müdahalede bulunmak zorunda kaliyoruz. Son dönemde kayip vakalari artti. Vakalar çogaldi. Havanin da bozmasina denk geldi” dedi.

(Cihan Atik - Asli Aktas Aksoy /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile