Kandira'da Denizde Kaybolan Genci Arama Çalismasi Sürüyor

Kandira'da Denizde Kaybolan Genci Arama Çalismasi Sürüyor

Istanbul’dan Kocaeli’nin Kandira ilçesine gelen bir kisi, yasak oldugu halde dalgali denize girdi. Denizde kaybolan genci bulmak için ekipler havadan ve karadan arama çalismalarina devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul’dan Kandira ilçesi Demirçakil Koyu’na gelen Muharrem Elitas (24), girilmesi yasak oldugu halde, 14.30 siralarinda dalgali denize girdi. Denizce çirpinan Elitas’i gören vatandaslar 112 Acil Çagri Merkezine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine sahil güvenlik, kiyi emniyeti, jandarma, komando, saglik, ekipleri sevk edildi. Havadan helikopterle, denizden de botla arama çalismalari devam ediyor. 6 saattir aranan Elitas’tan haber alinamadi. Ekipler, bölgede çalismalarina devam ediyor.

"Yasak olmasina ragmen denize girip kayboluyor"

Bölgeye gelerek ekiplerden bilgi alan Kandira Kaymakami Ömer Lütfi Yaran yaptigi açiklamada, "Bugün denizin dalgali olmasi sebebiyle denize girmeyi yasaklamistik. Ancak bir vatandasimiz 14.30 siralarinda denize giriyor ve kayboluyor. Gerek karadan, gerek denizden gerekse havadan arama çalismalarimiz devam ediyor. En kisa zamanda vatandasimizi bulmaya çalisiyoruz. Bu vesileyle vatandaslarimizi uyarmis olalim. Denizin dalgali ve yasak oldugu zamanlarda vatandaslarin gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz. Ümidimiz kaybolan vatandasimizin sag sekilde bulunmasidir. Genç bir arkadasimiz, daha 2000 dogumlu. Ekiplerimiz çalismalarina devam ediyor. Sahil güvenligin helikopteri, kiyi emniyetin botu, sahil güvenlik, karadan jandarma ve komando birliklerimiz tüm ekiplerimiz ariyor. Topyekûn çalismalar devam ediyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile