Kanlidivane'de Müzik Tarihle Bulustu

Kanlidivane'de Müzik Tarihle Bulustu

İçel’deki Kanlidivane Antik Kenti’nde düzenlenen Devlet Opera ve Balesi’nin konseri büyük ilgi gördü. Obrugun çevresinde bulunan antik kentte yerlerini alan vatandaslar, 10 yil aradan sonra düzenlenen konser esliginde gün batimini izledi.

Devlet Opera ve Balesi tarafindan İçel’in Erdemli ilçesindeki ören yeri Kanlidivane’de ’Antik Kentin Ezgisi’ ismiyle konser düzenlendi.

Orkestra sefligini Naci Özgüç’ün, koro sefligini Anil Aydin’in yaptigi konserde birbirinden güzel 12 eser izleyenlere keyif verdi. Yaklasik 1,5 saat süren konseri izleyen vatandaslar, 10 yil aradan sonra ilk defa konser yapildigini ve çok begendiklerini söyledi.

Konser gün batimi ile birlikte sona erdi.

Müzik ve tarih bulustu

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte birçok antik kent ve tescilli yapi bulundugunu, Kanlidivane’nin en önemlilerinden birisi oldugunu ifade etti.

Müzikle tarihin bugün bulustugunu aktaran Vali Pehlivan, "Kanlidivane’nin yerlesimi milattan önce 3’üncü yüzyila kadar dayaniyor. Milattan sonra 7’inci yüzyila kadar devam etmis. Ismini buradaki taslarin kizilindan aldigi söylenir. Burada büyük bir obruk var. Obrugun derinligi 50 metre, uzunlugu 142 metre, genisligi 95 metre, toplamda da 12 bin metrekare bir alana sahip" dedi.

İçel’e kültür ve turizm amaçli yaklasik 1 milyon ziyaretçinin geldigine dikkat çeken Pehlivan, ilerleyen süreçte çok daha fazla ziyaretçi agirlamayi beklediklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile