Kanser Hastasi Oglunu Bal Ile Tedavi Eden Baba, Ariciligi Meslek Edindi

Kanser Hastasi Oglunu Bal Ile Tedavi Eden Baba, Ariciligi Meslek Edindi

Agri’da yasayan Abu Bekir Demir, lösemi hastasi ogluna uyguladigi bal tedavisi olumlu sonuç verince manifaturacilik isini birakip, aricilik yapmaya basladi.

Agri’da yasayan Ebubekir Demir, 2004 yilinda Lösemi olan oglunun tedavisi için modern tibbin yaninda alternatif tipta da çare aramaya basladi.

Demir, bir yolculuk esnasinda tanistigi bir Hekimin tavsiyesi üzerine ogluna bal tedavisi uygulamaya basladigini söyledi.

Ilk etapta yasadigi Agri’da lösemi hastasi oglunun tedavisi için hakiki bal bulmadigini kaydeden Demir, kendi imkânlariyla ilk basta 20 kovan ari alip bal üretmeye basladigini ifade etti.

Ayni zamanda bitkisel ilaçlarla da ilgilenen Baba Demir, ürettigi bal ile birlikte bölgede yetisen bitkisel ilaçlardan hazirladigi karisimlari lösemi hastasi oglu Ramazan Demir’e yedirerek hastaligina sifa bulmayi basardigini dile getirdi.

Oglunun lösemiyi bal tedavisi sayesinde yendigini gören Demir, Agri merkeze bagli Tezeren köyünde, uzun yillar yaptigi manifaturacilik isini birakarak aricilik yapmaya basladi.

Zamanla kovan ve ari sayisini arttiran Demir, bunlarin yaninda da en küçük oglu Danyal Demir’i de Aricilik Meslek Yüksek Okuluna göndererek yaptigi isi daha da gelistirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile