Ceylan Plaza Alışveriş Merkezi'nde kurulan stantla halka broşür ve hastalık ile ilgili bilgiler verildi.
Genç Birikim ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği Başkanı Salih Yüce, amaçlarının kanserli hastaların sadece 4 Şubat gününde hatırlanmasını istemediklerini söyledi. Kanser hastalığı için herkesin bilinçlenmesi gerektiğini, özellikle kadınları meme kanseri ile ilgili bilinçlendirmek, Muş ' ta mevcut olan Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM)'ne yönlendirmek olduğunu ifade etti.
Salih Yüce, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde artık kadınlar daha bilinçli bir şekilde meme kanserinin farkında ve her geçen gün bilgi düzeyleri artıyor. Buna rağmen toplum olarak daha bilinçli bir şekilde meme kanseri ile mücadele edildiğinde kanser riskinin azaltılacağı, gibi erken teşhis ile maddi ve manevi zararların önüne geçilebiliyor. Ayda bir kadınların kendilerine sadece 5 dakika ayırmaları dahi meme kanserinde erken teşhise neden olabilir, kadınlarda yaş olarak risk faktörlerine 40 yaş altı kadınlarda ilk birkaç ay haftada bir kez, daha sonra her adet döneminden sonra ayda bir kez kendi kendine muayene yapmalıdır. 40 yaş üzeri kadınlar ayda bir kez kendi kendine muayene yapmalıdır. 40-49 yaş grubunda risk faktörü olan kadınlar her yıl mamografi çekimi yaptırmalıdır. 50 yaş grubunda ise, risk faktörüne bakılmaksızın her yıl mutlaka mamografi çekimi yaptırılmalıdır. İlimizde kadınlar KETEM'e uğrayarak meme kanseri hakkında daha doğru bilgilere ulaşabildikleri gibi risk grubundaki kadınlar burada mamografilerini de ücretsiz olarak çekebilirler.”
Kanser İçin Farkındalık Standı Açtılar
Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (Onko-Sev), Muş Sağlık İl Müdürlüğü ve Genç Birikim Derneği, Kanser Haftası nedeniyle ortak bir stant açtı.