''Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır'' Konulu Konferans

Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında ''Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır'' konulu konferans düzenledi.

Konferans öncesi Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından girişte kurulan stantta programa katılanların tansiyonu ölçülerek, ikramda bulunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi yetkilisi Dr. Gülşen Uçar tarafından çağımızın hastalığı olan kanser hakkında izleyiciler bilgilendirilip, alınması gereken tedbirler konusunda bilgiler verdi.

Kahta Sağlık Grup Başkanı ve Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Öner ise yaptığı konuşmada, kanserin çağımızın en önemli hastalıklarından biri olduğunu söyledi.

Kanserin önemli olduğu kadar önlenebilir bir hastalık olduğunu da ifade eden Dr. Öner, şu bilgileri verdi:

''Kanserin ismi bile bize korkutucu geliyor. Son yüzyıla kadar kanser insan psikolojisini etkileyen, bilinmeyen ve ismi konulmayan bir hastalıktı. Kanser dışında da birçok ölümcül hastalık vardır. Kanser bunların arasında en ürkütücü ve çözümsüz olanı diye bilinir. Fakat kanserin bir çok türü vardır. Kanseri tespit etmek değil, önlemek için çalışmalar yapılmalı. Halkın bu konuda bilinçlenmesi için her bireye çok iş düşüyor. Eğer bir hastalığın önlenebilme yolları varsa bilinmelidir ki ilerde o hastalık kaldırılabilir.''

Konferans Sonrasında, Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sigaranın sağlığa olan etkileri ve zararları hakkında sergilenen skeç oyunu ise izleyenler tarafından beğeniyle izlendi. Programın Sonunda akciğer kanseri ile alakalı sigaranın insan hayatındaki etkisini konu edinen slayt gösterili şiir dinletisi ise izleyenleri duygulandırdı ve bazı öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadılar.

Konferansa Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile