Kanser Tedavisi Gören Çocuklar Ve Aileleri Iftar Programinda Bir Araya Geldi

Kanser Tedavisi Gören Çocuklar Ve Aileleri Iftar Programinda Bir Araya Geldi

Umut ve Yasam Dernegi’nin geleneksel olarak düzenledigi iftar programinda kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri bir araya geldi.

Yapilan programda kanser tedavisi devam eden çocuklar, kendi pizzalarini elleriyle yapip pisirdikten sonra afiyetle yediler. Hayatlarinda ilk kez pizza yapan çocuklarin heyecani herkesi mutlu etti.

Umut ve Yasam Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Nimet Baki, misafirlere dernek hakkinda bilgiler verip faaliyet ve projelerini anlatti. Kanserde farkindaliga dikkat çeken Baki, tedavisi biten ve devam eden hastalari sahneye davet ederek duygu düsüncelerini sordu. Konusma sirasinda dernegin desteklerinden bahseden kanser hastalari duygu dolu anlar yasadi.

Ailelerle böyle anlamli günlerde birlikte olmaktan mutluluk duyduklarini kaydeden Baki, "Bu tür etkinlikler onlara moral vermek açisindan çok önemli. Ramazan, dayanismanin öne çiktigi aylardan biri fakat biz ailelerimizle tedavi süreçlerinde ve sonrasinda da birlikteligimize devam ediyoruz. Lösemi, tedavi edilebilen bir hastalik fakat bu süreçte toplum destegi hayati önem tasiyor. Bunun için tüm bagislari dogrudan hastalarimiza ulastiriyoruz. Gida kolilerini, et yardimlarini elden teslim ediyoruz. Bu aksamda gelen hastalarimiza yardimlarimizi sürdürdük” dedi.

Baki, Ramazan ayi öncesinde baslatilan kampanya ile Ramazan boyunca Türkiye’nin 81 iline 500 gida kolisi gönderdiklerini ve bayramlik için 300 çocugu giydirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile