Kansere Karşı Birlikte Yürüdüler - Ankara

Kansere Karşı Birlikte Yürüdüler - Ankara

Adana'da, AK Parti Çukurova Kadın Kolları ile Çukurova Kadın Derneği, Kanser Haftası dolayısıyla "Erken Teşhis Hayat Kurtarır" adlı yürüyüş gerçekleştirdi.

Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşte, yoldan geçenlere bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Adana'daki etkinlikte genç yaşlı bir çok kişi yüzlerine koruyucu maske takıp ellerine pankartlar alarak kanserde erken teşhisin önemini halka aktarmak için birlikte yürüdü. Yürüyüş, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki AK Parti Çukurova İlçe binası önünden başladı.

Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi de müzikleriyle yürüyüşe renk kattı. Yoldan geçenler, kafe ve restoranlarda oturanlar bando eşliğinde yürüyen grubu dikkatle izledi. Grupta bulunanlar cadde ve sokaklarda yürüyerek halka kanserde erken teşhisinönemi ve sigaranın kanserin oluşumundaki etkisini anlatan broşürler dağıttı.

Çukurova Kadın Derneği Başkanı Fatma Ülger, kanserde erken teşhisin önemini anlatmak için yürüyüş düzenlediklerini belirterek, "Dernek olarak kanserde erken teşhis hayat kurtardığı için insanlarımızı sağlık merkezlerine yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda ses getirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Dernek olarak ilginin çok fazla olduğunu gördük. Bu yürüyüşün çok fazla ses getireceğine inandığımız için böyle bir yürüyüş başlattık. Hazırladığımız broşürleri bu yürüyüşte halka dağıtarak yine bukonuda halkımızı bilinçlendirmeye çalışacağız" dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse de amaçlarının insanları bu konuda duyarlı hale getirmek olduğunu söyleyerek, "Kanserin oluşumunun engellenmesinde sağlıklı beslenme ve erken teşhis çok önemlidir. İnsanlarımızı erken teşhis için hastanelere yönlendirebiliyorsak, bir miktar bilinçlendirebiliyorsak ne mutlu bize. Bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Bütün STK'larla birlikte hareket etmek istiyoruz" diye konuştu.

AK Parti Çukurova Kadın Kolları Başkanı Aslı Çelik ise üyelerinden birinin göğüs kanserine yakalandığını belirterek, bu konuda duyarlılık göstererek halkı kanser hastalıkları konusunda bilinçlendirmek için çalışmalara katıldıklarını ifade etti.

Çelik, her 100 kişinin yüzde 22.9'unun kansere yakalandığını vurgulayarak, "Maalesef 18 yıl sonra 2030'a baktığımızda her yüz kişinin 45'i kanser olmuş olacak. Bu anlamda biz, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ni (KETEM) burada yapmak istiyoruz. Bukonuda da halkımızı duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile