Kapadokya'da Turistlere Rüzgar Engeli

Kapadokya'da Turistlere Rüzgar Engeli

Nevsehir’in dünyaca ünlü Kapadokya bölgesinde etkili olan rüzgar nedeniyle turizm bölgesi toza teslim oldu.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altina alan siddetli rüzgar, ögle saatlerinden itibaren Kapadokya’yi da etkisi altina aldi. Özellikle Kapadokya bölgesinde ATV turu yapan turistler zor anlar yasadi. Turistler, bir anda bastiran rüzgar nedeniyle turlarini yarida keserek Göreme’de bulunan Ask Vadisi’nde mola verdi.

Isletmeci Adem Demirci, "Ülkemizi etkisi altina alan rüzgar, Kapadokya’yi da etkisi altina almis durumda. ATV ile bölgeye gelen müsterilerimiz turunu yarida birakarak güvenli bölgeye sigindi. Görüyorsunuz, her taraf toz, duman. Umarim en kisa zamanda kesilir" dedi.

Turist Deniz Bal ise "Kapadokya’ya gezmeye gelmistik. Su an toz bulutu var. Biraz mola vererek eglencemizi yarida kesmek zorunda kaldik. Umarim ilerleyen zamanlarda daha güzel vakit geçirecegiz" ifadelerini kullandi.

Gezisini yarida kesmek zorunda kalan bir diger Turist Ilknur Bal da "Su andaki toz bulutu çok rahatsiz edici. Asiri rüzgar var. Su anda ATV’yi kullanirken bizi çok zorluyor. Ama yine de keyifli" diye konustu.

(Asim Çapaci /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile