Kapadokya'da Turizmciler Pandemi Kisitlamalarina Dönmek Istemiyor

Kapadokya'da Turizmciler Pandemi Kisitlamalarina Dönmek Istemiyor

Acente Turizmci Dündar Karabenli, turizmciler olarak vaka sayilarinin artmasindan endise ettiklerini belirterek, tekrardan kapanma yasanmamasi için vatandaslarin tedbir almalarini istedi.

Korona virüs salgini nedeniyle zor günler yasayan turizmciler, kapanmalarin yasandigi günlere dönmek istemiyor. Salgindan en çok etkilenen sektörlerin basinda gelen turizm sektörü, 2020 ve 2021 yillarindaki kayiplarini 2022 yilinda kapatmaya çalisiyor. Kapadokya Bölgesi’ndeki turizmciler de korona virüs vakalarinin artmasi üzerine tekrar endiseye kapildi. 2019 yilinda iyi bir sezon yasadiklarini, ancak 2020’den itibaren hem pandemiyle hem de ekonomik olarak mücadele ettiklerini söyleyen Acente Turizmci Dündar Karabenli, "2018 ve 2019 yillari çok iyi bir sezondu. 2020’de pandemi süreci bizim için büyük bir sok oldu. Bütün yatirimlara ara vermemiz gerekti. 2 yil boyunca biz pandemi süreci ile ekonomik olarak mücadele ettik. Çünkü sirketimizden hiçbir çalisanimizi çikartmadik ama bu durum finansal olarak bizi zorladi. 2022 yilina geldigimizde sezonda bir rahatlama olacagina inandik ve öyle oldu. Fakat pandemi geri geliyor gibi. Çünkü tedbirler birakildiktan sonra Avrupa’da olsun Türkiye’de olsun vaka sayilari çok fazla artti. Müsterilerimiz Kuzey Afrika’dan Tunus’tan, Fas’tan veya Orta Dogu’dan geliyor. Oradaki tedbirlerde kaldirildi. Türkiye’de ki tedbirleri de kaldirdik. Türkiye’deki tedbirlerin kaldirilmasi bir bakimdan iyi oldu. Turistin ülkemize gelmesini sagladi” diye konustu.

Karabenli, "Özellikle Istanbul’da vaka sayisi çok artti. Istanbul basta olmak üzere, Türkiye’nin her bölgesine ve Kapadokya bölgesine gelen birçok müsterimiz var. Eylül ayindan sonra vaka sayilarinda büyük bir yükselis bekliyorum. Hastaneye yatmalar ve ölümler baslarsa tabi pandeminin 2022’de ki sokunu tekrar yasayabiliriz. Bundan da çok korkuyoruz. Turizmci olarak kendimizi rahat hissetmiyoruz. En azindan toplu tasimalarda ve insanlarin toplu bulundugu alanlarda maskeye geri dönülmesi gerekiyor.. Tabi insanlarda bir huzursuzluk var, biz de korkuyoruz. Insanlarim huzursuzlugu seyahat etmelerini engelleyebilir” dedi.



"Turistler ileri tarihli rezervasyonlardan kaçiniyor"

Ileri tarihli rezervasyonlarin düstügünü söyleyen Karabenli, "Özellikle Fransiz’lar, Italyan’lar yavas yavas rezervasyonlari düsünür oldular. Uçak bileti almadan ’acaba tekrar ayni problemi yasar miyim’, ’bir ülkede kalir miyim’, ’dönemez miyim’ diye kendilerine sorar oldular. Bu durumlarin da bizleri zorlayacagini düsünüyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile