Kapadokya Japonya'da Tanıtıldı

Kapadokya Japonya'da Tanıtıldı

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya, Japonya’da düzenlenen turizm fuarında tanıtıldı.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği ( KAPTİD ) Genel Sekreteri Nazif Demir , derneklerinin de üyesi bulunduğu KAPHİB ( Kapadokya Turizm Altyapı Birliği ) olarak geçtiğimiz günlerde Japonya 'nın başkenti Tokyo 'da düzenlenen Jata Dünya Seyahat Fuarı 'na katıldıklarını söyledi .

Bölgedeki özel sektör temsilcilerinin de yoğun bir katılım sağladığı fuarda Kapadokya bölgesinin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Demir , fuarın oldukça verimli geçtiğini kaydetti .

Kapadokya bölgesine gelen turistler arasında Japonların her yıl ilk sıralarda yer almasına karşın Jata Dünya Seyahat Fuarı 'na ilk kez katıldıklarını kaydeden Demir , “Bölgemize gelen turistler arasında Japonlar ilk sıralarda . Buna karşın bizler bu turizm fuarına ilk kez katıldık . Burada hedefimiz bölgeye daha fazla Japon turist çekebilmenin yanı sıra gelen turistlerin bölgede konaklama sayılarını arttıracak çalışmalar yaptı . Bu konuda da fuarda balon , yürüyüş turları gibi bölgedeki turizm aktivitelerini gösterme şansı yakaladık . Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda hem ülkemize hem de bölgemize gelen Japon turist sayısında ciddi artışlar yaşanacak . ” dedi .

'JAPON GÜZELLER KAPADOKYA 'DA AĞIRLANACAK '
Jata Dünya Seyahat Fuarı öncesinde Japonya 'da Türk Kültür Ateşeliğinin bir güzellik yarışması organize ettiğini kaydeden KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir , fuarda yarışmaya katılan genç kızlardan 15 'inin finale kaldığını söyledi .

Finalde ilk 3 dereceyi elde eden genç kızlara çeşitli ödüller verildiğini belirten Demir , 3 finaliste ayrıca İstanbul ve Kapadokya seyehati ve Kapadokya 'da balon turu hediye edildiğini açıkladı .

Japon güzellerin önümüzdeki günlerde Türkiye 'ye geleceğini söyleyen Demir , “THY 'nın sponsorluğunda Türkiye 'ye gelecek olan finalistler ilk olarak İstanbul 'da kalacak ve ardından Kapadokya 'ya gelecekler . Burada bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret ederek balon turuna katılacaklar . Organizasyonun Japonya'da Türkiye 'nin tanıtımına da ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum . ” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile