Kapadokya'ya Malezyali Akini

Kapadokya'ya Malezyali Akini

Tarihi ve turistik mekânlariyla kültür turizminin vazgeçilmezi konumunda olan Kapadokya Bölgesi, havalarin isinmasiyla ziyaretçi yogunlugu yasiyor.

Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini gezen yerli ve yabanci turistler de manzaranin tadini çikartiyor. Sabah erken saatlerde sicak hava balonlariyla bölgeyi havadan izleyen turistler günün ilerleyen saatlerinde de bölgenin tarihi ve turistik mekânlarini geziyor. Pandemi sonrasi her geçen gün ziyaretçi sayisinin arttigi Kapadokya Bölgesi bu günlerde Asya ülkelerinden gelen ziyaretçilerini agirliyor. Özellikle Malezya’dan gelen turistler bölgeyi karis karis geziyorlar. Malezya’dan gelen Gazali Bin Kasim; “Kapadokya’ya ilk defa geldim. Söylenecek tek sey çok mükemmel. Kapadokya Türkiye için büyük bir sans. Dünya ve Türkiye için çok güzel bir yer” ifadelerini kullandi.

Kapadokya’yi televizyonlardan izledigini ve normal bir yer gibi düsündügünü söyleyen Malezyali Turist Norida ise yaptigi açiklamada; “Kapadokya sira disi bir yer. Insanlar çok dostça ve burasini tüm arkadaslarima tavsiye edecegim. Kapadokya’yi her kes görmeli" diye konustu.

Özellikle Asya ülkelerinden gelen turistleri gezdiren Profesyonel Turist Rehberi Yunus Çoban da açiklamasinda; “Pandemi döneminde özellikle Rus ve Ukraynali turistler geliyordu. Özellikle pandemi sonrasi 2022 yili basindan itibaren birçok pazarda artis var. Endonezya ve Malezya pazarinda büyük bir artis var. Yeni yeni Koreliler gelmeye basladi.

Saniyorum son bahar gibi de Çinliler tekrar gelmeye baslayacak. Kapadokya bölgesine Dünyanin her yerinden turistler geliyor fakat Asya ülkelerinden yogun bir talep var. Insallah bu yil 2019 yilindaki seviyeye tekrar geliriz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile