Kapadokya'yi Gezen 'Örümcek Adam' Turistlerin Ilgi Odagi Oldu

'Örümcek Adam' olarak taninan Burak Soylu: 'Türkiye'nin farkli yerlerini geziyor ve gönüllü turizm elçisi olarak çektirdigim fotograflari sosyal medya hesaplarimda paylasirken turistler de benimle olan fotograflarini paylasiyor. Hem ülkemizin tarihi yerlerini tanitmis oluyor ve hem de disaridaki insanlara bu alanlari göstermis oluyoruz' Ispanyol turist Jodia Fidal: 'Kapadokya'ya birlikte geldigim kiz arkadasima evlilik teklif ettim. Hayatimiza yeni bir baslangiç yapmak için Kapadokya muhtesem bir yer ve burada 'Örümcek Adam' ile karsilasmam ise ayri bir sürpriz oldu' Turist Ümit Güleviz: 'Oglum 'Örümcek Adam'i gördügünde çok mutlu oldu'

BEHÇET ALKAN - "Örümcek Adam" kostümüyle gönüllü olarak yaptigi sokak gösterileri ve etkinliklerle taninan Burak Soylu, yaz döneminde Türkiye'nin çesitli turizm merkezlerini geziyor.

Kurban Bayrami tatili için Kapadokya'ya gelen "Örümcek Adam", sabahin ilk isiklariyla gökyüzüne havalanan sicak hava balonlarinin olusturdugu manzarada görsel sovlariyla ilginç görüntü olusturdu.

"Örümcek Adam" kostümlü Soylu, bölgede gezinti yapan yerli ve yabanci turistlerin de ilgi odagi oldu.

Burak Soylu, AA muhabirine, daha önce Antalya, Izmir, Trabzon ve Ankara'da gönüllü olarak yaptigi gösterilere Kapadokya ile devam ettigini, imkan buldukça farkli turistik merkezleri ziyaret ederek tanitima katki sunmayi hedefledigini belirtti.

Küçük yaslardan itibaren kurgusal kahraman "Örümcek Adam"a hayranlik duydugunu, onun dans ve hareketlerini yaparak dikkati çektigini kaydeden Soylu, söyle konustu:

"Örümcek Adam her zaman dogruyu savundugu için bu karakter beni çok etkiledi. Fiziken de uygun oldugum için bu kostümle dolasiyorum. Genelde insanlar 'Örümcek Adam'i çocukken çok seviyor ama büyüdüklerinde bu karakteri çocukça bulmaya basliyor. Ben karakterin iyi yönlerini kendi vücudumda yasatarak göstermek istedim. Bu kostümü giymeden ölmek istemedim. Turistlerin ilgisi çok iyi. Türkiye'de bu tür çilgin seylerin oldugunu göstermis oluyorum. Daha önce farkli yerlerde fotograf çektirdim ama 'Örümcek Adam'a Kapadokya'nin dogal yapisi çok daha uyumlu oldu. Türkiye'nin farkli yerlerini geziyor ve gönüllü turizm elçisi olarak çektirdigim fotograflari sosyal medya hesaplarimda paylasirken turistler de benimle olan fotograflarini paylasiyor. Hem ülkemizin tarihi yerlerini tanitmis oluyor ve hem de disaridaki insanlara bu alanlari göstermis oluyoruz."

Peribacalari arasinda gezinti yapan Yunan turist Anastasia Karakis de filmlerde gördügü hayali kahraman ile fantastik bir manzara sunan Kapadokya'da karsilasmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade etti.

Ispanyol turist Jodia Fidal ise ilk defa geldigi Kapadokya'da, kiz arkadasina evlilik teklif ettigini, bu sirada 'Örümce Adam' ile karsilasmanin kendileri için sürpriz oldugunu söyledi.

Kurgusal kahramani sevdigini dile getiren Fidal, "Kapadokya'ya birlikte geldigim kiz arkadasima evlilik teklif ettim. Hayatimiza yeni bir baslangiç yapmak için Kapadokya muhtesem bir yer ve burada 'Örümcek Adam' ile karsilasmam ise ayri bir sürpriz oldu." seklinde konustu.

Bayram tatilini bölgede geçirenlerden Ümit Güleviz de 5 yasindaki oglunun hayranlik duydugu karakterle karsilasmaktan dolayi ailece mutlu olduklarini anlatti.

Çocuklari Deniz Güleviz'in "Örümcek Adam"in yanindan ayrilmak istemedigini ve fotografini çektiklerini belirten Ümit Güleviz, "Oglum 'Örümce Adam'i gördügünde çok mutlu oldu. Onun mutlulugu bizim için her seye deger. Bizim için de keyifli oldu." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile