Kapali Çarsi'daki Gurbetçi Yogunlugu Esnafin Yüzünü Güldürdü

Kapali Çarsi'daki Gurbetçi Yogunlugu Esnafin Yüzünü Güldürdü

Elazig’in tarihi Kapali Çarsi’sinda yasanan gurbetçi yogunlugu, esnafin yüzünü güldürdü.

Avrupa’nin çesitli ülkelerinde yasayan ve yillik izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, yaz basinda ülkeye geldi. Yazi Elazig’da geçiren ve tatillerini yapan gurbetçiler, dönüs yoluna geçmeden önce tarihi Kapali Çarsi’ya akin etti. Basta yöresel ürünler olan orcik, pestil, kurutmalik, baharat gibi ürünlerin yani sira kislik birçok ürün alan gurbetçiler, esnafin yüzünü güldürdü. Dört gözle gurbetçileri beklediklerini dile getiren esnaf ise sezonun iyi geçtigini söyledi.



Kapali Çarsi’nin dört gözle bekledigi gurbetçi sezonunun devam ettigini dile getiren Kapali Çarsi Baskani Yargiç Emir, “Alisverise geliyorlar, kislik ürünlerimi aliyorlar. Özellikle baharat gibi senelik aldiklari ürünlerde var. Bizim umudumuz gurbetçi sezonuydu. Yogunluk güzel. Biz genelde köy ürünü satiyoruz. Elazig’in en ucuzu, kalitelisi ve köylü malinin satildigi tek yer kapali çarsidir. Gurbetçiler bizi seviyor. Onlar bize çikolata getiriyor ve bizim de hediyemiz oluyor. Kurutmaliklar, patlican yarmasi ve dag çaylari gibi ürünleri gurbetçiler için hazirliyoruz. Sag olsunlar ilgi yogun” dedi.

Vatandaslardan Orhan Aksik, “Elazig’in orcigi ve kurutmaligi çok meshur. Biz Istanbul’dan geliyoruz. Gelip taze taze alalim dedik. Insallah alip gidecegiz. Kislik hazirliklari Elazig’dan yapiyoruz” diye konustu.

Gurbetçi Serecettin Tekin ise “Ben Fransa’da kaliyorum. Her sene geliyoruz ve kapali çarsidan alisveris yapmadan gitmiyoruz. Birçok sey aliyoruz. Hatta kuruyemisleri alip yurtdisina götürüyoruz. Eskinden kislik malzemeyi çok götürüyorduk. Simdi Bulgar kapisi bize sorun çikarttigi için fazla götüremiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile