Kapaliçarsi Yönetimi Açiklamasi 'Kapaliçarsi'daki Su Taskinlari Altyapi Ile Ilgili'

Kapaliçarsi Yönetim Kurulu Baskani Fatih Kurtulmus, Kapaliçarsi’daki su taskinlarinin altyapi ile ilgili oldugunu belirterek, alt yapidan kaynaklanan sorunun ise tamamen yagmursuyu debisinin yükselmesi sonucu olustugunu, asagi hatta kalan Mahmutpasa, Eminönü hatlarindan suyun gitmemesi sonucu Kapaliçarsi rögarlarindan suyun tastigini ifade etti.

Mega kent Istanbul’da dün baslayan yagmur, bugün de araliklarla etkisini sürdürdü. Yagmurun etkisiyle tarihi Kapaliçarsi ve Tahtakale’yi su basti. Su baskininin ardindan Kapaliçarsi Yönetim Kurulu Baskani Fatih Kurtulmus’tan açiklama geldi. Kurtulmus, yaptigi yazili açiklamada Istanbul genelinde etkili olan saganak yagis nedeniyle Kapaliçarsi ve Tahtakale’de bulunan çevre sokaklari da su bastigini belirterek, "Saganak yagisin sonucu olarak Kapaliçarsi etrafinda bulunan sokaklar da bu yogun yagistan etkilenerek baskinlar olustu. Rögarlar tasarken, esnaf ve yönetim suyun tahliyesi için ugrasti. Kapaliçarsi kot olarak yukarida olmasina ragmen Mahmutpasa, Eminönü rögar hatti Kapaliçarsi ile birlikte çalismaktadir" dedi.



"Kapaliçarsi’daki su taskinlari altyapi ile ilgili"

Her siddetli yagmur sonrasi yasanan bu durumun esnafi sikintiya soktugunu, Kapaliçarsi yönetimi olarak bu durumun kendilerini de çaresiz biraktigini ifade eden Kurtulmus, "Yasanan su baskininin ardindan Kapaliçarsi yönetimi ve ekibi zamaninda müdahalede bulunarak esnafi bilgilendirmis ve gerekli afet çalismalarina baslamistir. Kapaliçarsi’daki su taskinlarinin altyapi ile ilgili oldugunun bilinmesi önem arz etmektedir. Alt yapidan kaynaklanan sorunun ise tamamen yagmursuyu debisinin yükselmesi sonucu olustugu, asagi hatta kalan Mahmutpasa, Eminönü hatlarindan suyun gitmemesi sonucu Kapaliçarsi rögarlarindan suyun tastigini belirtiriz. Kapaliçarsi yönetimi olarak bütün halkimiza ve esnafimiza geçmis olsun dileklerimizi sunariz" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile