Kapatilan Kolejin Yöneticileri Görüsmek Için Çagirdiklari Ögretmenleri Darp Etti

Kapatilan Kolejin Yöneticileri Görüsmek Için Çagirdiklari Ögretmenleri Darp Etti

Kastamonu’da kapatilan Özel Tema Koleji yöneticileri ile okulda çalisan ögretmenler arasinda, arabulucu görüsmesi sirasinda arbede çikti. Okul yöneticileri tarafindan darp edilen 3 ögretmen ile bir ögretmenin nisanlisi yaralandi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’daki kampüsünü kapatma karari alan Özel Tema Koleji yöneticileri, mali haklari ile ilgili görüsme yapmak amaciyla ögretmenlerle Doga Köyü Ögretmenevi’nde okulda çalisan ögretmenler ile bir araya geldi. Görüsme sirasinda kolej yöneticileri ile ögretmenler arasinda tartisma çikti. Kisa sürede büyüyen tartilma kavgaya dönüstü. Kavga sirasinda 3 ögretmen darp edildi. Yöneticiler tarafindan darp edilen ögretmenler, olayin planli ve organize biçimde gerçeklestirildigini, görüsmeye avukatlariyla katilmalarinin süpheliler tarafindan engellenmeye çalisildigini söyledi.

Darp raporu alan 3 ögretmen sahislar hakkinda suç duyurusunda bulundu.

“3-4 kisi saldirdi, beni darp etmeye basladi”

Olayda darp edilen sinif ögretmeni Ali Özçagli, “Çalistigim TEMA Koleji bizlere hiç haber vermeden Mayis ayinda bir anda kapatilacagi bildirildi.

Gelecek yil için anlasmalarimizi yapmistik, ögrencilerimiz kayitlarini yaptirmisti. Buna ragmen okulun kapatilacagi bizlere açiklandi. Ardindan okulun ögretmenlerine bildiri geldi hem mesaj olarak hem de mail olarak. Tazminatlar için ögretmenlerle bir görüsme ayarlandigi yaziyordu. Önce 1 ila 10’u arasinda, sonra 14’üne sarkitildi. Son alarak 25’inden itibaren diye ertelendi. Önce görüsmelerin TEMA Koleji binasinda olacagi söylendi, sonrasinda Doga Kültür Köyü Ögretmenevine alindi. Bugün benim ve diger ögretmenlerimizin görüsmeleri vardi. Birlikte degil, ögretmenlerimizle ayri ayri görüsüldü. Içeride görüsen ögretmenimiz görüsmesini bitirip çikip gidiyordu. Ben görüsmek için gittigimde okul sahibinin oglu, ‘hocam sana bir sarilayim’ dedi, sonra ben anlamadan beni itip bana vurmaya basladi.

Sonra beni yere düsürdüler. 3-4 kisi saldirdi, beni darp etmeye basladi.

Görüsmek için bekleyen ögretmenlerimiz vardi. Onlar da ‘ne yapiyorsunuz’ diye ayirmak için bana yaklasmaya çalisti. Bizleri ayirmak için gelen ögretmenlerimizi de bu sirada saldirip yere düsürdüler. Olayi kameraya çekmek isteyen ögretmenimizi iterek engellemeye çalistilar. Agiza alinmayacak küfürler ettiler. Sonra da bizleri oradan kovdular, bizler arabaya binip gitmek isterken yine küfür etmeye devam ettiler. Jandarmayi arayip çagirdik. Bir ögretmen ile tazminat görüsmesi yapilacak yerin jandarmanin baktigi bir yerde bulunan ögretmenevinde yapilmasi düsündürücü. Avukatlarimiz ile görüsmek istedik, asla kabul etmediler. Arabulucu olarak çagirdiklari kisiler binada yok. Saglikli ve hukuki açidan hiç etik olmayan bir görüsme oldu. Zaten konusmama dahi izin vermeden bizleri darp etmeye basladilar. Hocalarimizda bizleri ayirmaya geldiginde onlari da darp etmeye basladilar. Hepimize agiza alinmayacak küfürler ettiler. Jandarmayi çagirdigimizi görünce okul sahipleri, hemen esyalarini alip araçlarina binip kaçmaya çalisti. Jandarma önlerini kesip, araçlari durdurdu. O sirada da hakaretler devam etti. Sonra da okul sahiplerini gören olmadi. Diger ögretmen arkadaslarimiz, velilerimiz, haberi alinca hemen Doga Kültür Köyü Ögretmenevine geldiler. Jandarma, güvenlik kaydini izledi. Net bir sekilde olayin anlattigim gibi oldugunu kamera kayitlarindan görebilirsiniz” dedi.



“Çok üzgünüz”

Tema Kolejinde 2 yildir psikolog olarak görev yapan Ece Bahar da, “Bugün arabuluculuk görüsmem için Doga Kültür Köyü Ögretmenevine çagrildim. Normalde saat 17.00’de olan görüsmemim 11.30’da olacagini söylemek için aradilar. Ben de onlari kirmayayim diye görüsmeye geldim. Nisanlim Ahmet Er ile birlikte geldim. Görüsmeyi yaptiktan sonra üst kata çiktim, okulun arabulucusuyla görüsmek için. Ardindan sesler duydum, ardindan camdan baktigimda okul sahipleri ögretmenlerimize saldirdi. Yarin bizim dügünümüz var ama biz su anda hastanedeyiz, darp raporu aliyoruz, bu islerle ugrasiyoruz. Gerçekten çok üzgünüz” diye konustu.



“Saldiri planlanmis, kasitli olarak yapilmis”

Kolejin matematik ögretmeni Onur Yalçin ise, “Okul sahipleriyle görüsmeye gittigimizde ögretmen arkadaslarimla karsilastim. Ali Hocam görüsmeye gittiginde, ‘gel görüselim’ dediklerinde bir anda kalabaliklastilar. Olay kendi kendine gelismis bir sey degil. Bizler farkli bir yerde oturuyorduk. Bir anda birkaç kisi daha Ali Hocamizin yanina dogru geldi. Biz ne oluyor demeden, arkamizi döndügümüzde Ali Hocam yerdeydi. Yani bu saldiri planlanmis, kasitli olarak yapilmis ve bizlerinde Ali Hocamin yanina gitmemizi engellediler. Bizler kavgayi ayirmak için Ali Hocamizin yanina dogru gitmek isterken bizlerin üzerine dogru geldiler. Ali Hocami da yerde tuttular, yerden kalkmasini engellediler” diye konustu.

5580 Sayili Özel Ögretim Kanunundan bahseden Yalçin, “Bu kanun okul açacak kisilerin niteliklerini belirler. Bu açik bir sekilde ögretmene yönelik yapilan siddet olayi bu niteliklerin olmadigini gösteriyor. Hastane önüne gelen velilerimiz, ögretmenlerimiz, hepsinden Allah razi olsun, bize destek oldular, telefonla ariyorlar. Adi ögretmenevi olan bir yerde bu sekilde ögretmene yönelik saldiri olmasi bizleri ayrica üzmüstür. Çünkü bizleri darp eden okul sahiplerinin hiçbirinin meslegi ögretmenlik degil” sekline konustu.



“Mücadelemizi sürdürecegiz”

Yasanan olayi anlatan Ahmet Er, “Nisanlimin bugün Doga Kültür Köyü Ögretmenevinde TEMA Koleji’nin sahipleriyle görüsmesi vardi. Tazminat görüsmesi için bize verilen saatte istedikleri yerde bulunduk. Orada nisanlim görüsmesini yapti. Nisanlim binadan çiktiktan sonra Ali Bey görüsmeye gidiyordu. Bir baktim ortalik karismis, Ali Hocamiz yerde yatiyor, darp ediliyor. Bizler de panikle ‘ne oluyor’ diye gidip, kavgayi ayirmaya çalistik. Kavgayi ayirmaya giderken okul sahiplerinin anlamsiz bir sekilde bana saldirdiklarini deneyimledim. Geldiler bana saldirdilar. Okul müdürü basima gelip bana bir seyler söyledi, beni yere yikti. Kulagimin arkasina aldigim darbeden ötürü bas dönmem var, o yüzden kendimi ifade etmekte zorlaniyorum. Olayin sokuyla birlikte hastaneye geldik ve darp raporu aliyoruz. Öncelikle nisanlimin ve ögretmenlerimizin yaptiklari mücadeleleri yakindan biliyorum. Umarim yasadigimiz bu magduriyetin giderilmesini umuyoruz. Bunun için de mücadelemizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile