Kapi Yoklayip Kamera Kiran Sahislarin Rahatligi Sasirtti

Kapi Yoklayip Kamera Kiran Sahislarin Rahatligi Sasirtti

Eskisehir’de kapilari yoklayip, güvenlik kamaralarina zarar veren sahislarin rahatligi ‘pes’ dedirtti. Güvenlik kamerasi kirilan Murat Özbek, “Ben bile kendi evimde bu kadar rahat davranmiyorum” dedi.

Tepebasi ilçesi Muhterem sokakta geçtigimiz günlerde ilginç bir olay yasandi. Murat Özbek isimli vatandas, bir sabah ses üzerine uyandi ve pencerenden disari bakti. Güvenlik kamerasinin kirik oldugunu fark eden Özbek, kameranin en son kayda aldigi görüntüleri izledi. Kayda alinan görüntülerde, 3 sahsin park halindeki araçlari yoklayarak evine dogru ilerledigini, daha sonra ise güvenlik kamerasinin kirdiklarini gördü. Diger kösede bulunan kamerasinin kaydettigi görüntülerde ise, bir sahsin garaj kapisini yokladigini, yine kamarayi fark edince kamaranin açisini degistirdigini gördü. Bahçe kismina bakan kameranin kayitlarinda izleyen Özbek, bu kamerayi da fark edince oradan uzaklastiklarini fark etti.

“Ziplayip kamerayi kiriyor”

Bir kamerayi kirip digerinin açsini degistiren ve arabalari yoklayan hirsizlar hakkinda konusan Murat Özbek, böyle durumlari daha önce de yasadiklarini ifade etti.

Görüntülerini izlediginde sok oldugunu belirten talihsiz adam, “Daha önce garajimiza girip araca falan zarar vermislerdi. Komsumuz eve gelince 3 kisi onun sesini duyup kaçmislar. Bu olaydan sonra biz güvenlik kamerasi taktirmistik. Kamera taktirmamizin ardindan bir gün sabah 7 gibi uyandim. Bir ses duydum, camdan disari baktim. Bir kameramizin yönünün degistigini, digerinin de kirildigini gördüm. Daha sonra güvenlik kamerasi görüntülerini inceledik. 3 kisi yukardan geliyor, 2 kisi motosiklet üzerinde digeri yaya halde. Hatta bir tanidigimizin çalinan motosikletine çok benziyor görüntüdeki motor. Arabalari yoklayarak buraya kadar geliyorlar. Daha sonra ziplayip kamerayi kiriyor, daha sonra köseyi dönüyor garajin altindan bakiyor, kapiyi yokluyor. Daha sonra bu kamerayi fark edip yönünü degistiriyor. En son olarak arka bahçeye giriyorlar. Yine kamerayi fark edip çikip gidiyorlar. Açik yer bulamadiklari için içeri giremeyip gidiyorlar” diye konustu.



“Ben bile kendi evimde bu kadar rahat davranmiyorum”

Olaydan çok hirsizlarin rahatligina sasirdigini dile getiren Murat Özbek, “O kadar rahatlar ki ben bile kendi evimde bu kadar rahat davranmiyorum. Kizimin arkadasinin motorunu oldugunu tahmin ediyoruz, o da Yesiltepe Mahallesi’nde. 3 kisiler biri yürüyor digerleri motorda. Tanidigimizin motorunu çalip bize hirsizliga geliyorlar yani. Sikâyetçi olduk, biktik artik. Çünkü iki üç günde bir gelip yokluyorlar. Sadece bizde degil bu mahalle ve yan mahallede herkes sikâyetçi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile