Kapici Dairesinden Zorla Çikarilmak Istenen Apartman Görevlisi Kadin Darp Edilip Biçaklandi

Kapici Dairesinden Zorla Çikarilmak Istenen Apartman Görevlisi Kadin Darp Edilip Biçaklandi

Ankara’da ikamet ettigi evin sahibinin fahis kira zammi sebebiyle baska bir apartmanin kapici dairesine tasinmak zorunda kalan kadinin hayati kabusa döndü. Oturacagi apartmanin bakim isleri karsiliginda kira ödemeyecegini ve asgari ücretle çalisacagini sanan Kara, yeni tasindigi evinde site içerisindeki diger iki apartmanla ve çevre isleriyle de ilgilenmesinin istendigini belirterek, is yükü sebebiyle duruma itiraz edince hem isinden oldugunu hem de darp edilerek biçaklandigini ileri sürdü. Yerlestirildigi evden de çikarilmak istenen talihsiz kadin, birçok problemle mücadele etmek zorunda kaldigini belirterek, yetkililerden yardim istedi.

Ankara’da yasayan 55 yasindaki Sirma Kara, ev sahibi E.S.’nin bin 500 liralik kirayi 8 bin liraya çikarmasi üzerine evinden tasinmak zorunda kaldi. Ev sahibinin ayarladigi baska bir apartmanin kapici dairesine tasinan Kara, kiziyla birlikte burada yasamaya basladi.

Tasindigi apartmanin bakim isleri karsiliginda ikamet ettigi daireye ücret ödemeyecegini zanneden Kara’ya site yöneticisi R.S., iddiaya göre diger iki apartman ve sitenin çevre isleriyle de ilgilenmesi gerektigini söyledi.

Teklifi kabul eden Kara, bir süre sonra is yükünün agir gelmesi üzerine site yöneticisine tek apartmanla ilgilenmek istedigini söyledi.

Bunun üzerine R.S. ile sitedeki arkadaslarinin baskisiyla karsilan Kara, sürekli tehdit ve hakarete ugradigini ileri sürdü. Zorla yerlestirildigi evden bu kez de çikarilmak istendigini söyleyen Kara, evin elektriginin ve suyunun kasitli olarak site yönetimi tarafindan kapatildigini söyledi.

Kendisine baski uygulayanlarin bununla da yetinmedigini dile getiren Kara, son olarak da kendi yerine ise konulmak istenen C.D. isimli bir kadin tarafindan darp edilerek biçaklandigini iddia etti. Merdivenden itilip bacagindan biçaklandigini söyleyen Kara, çalistigi süre boyunca da sigortasinin yapilmadigini ve 2 haftalik parasini alamadigini söyledi.

Tasindigi sirada da çesitli masraflarin bahane gösterildigini ve site yöneticisi ile eski ev sahibi tarafindan parasinin alindigini belirten Kara, fiziksel ve psikolojik durumunun iyi olmadigini söyleyerek yetkililerden yardim istedi.

"Eski ev sahibim badana yapacagini söyleyerek 5 bin 500 lirami aldi"

Yasadigi zorlu süreçle ilgili konusan Kara, "Büyüksehir Belediyesindeki isimden ayrildim. Üç, dört ay issiz kalinca ev sahibim bana, ’Size bir kapici dairesi bulayim. O binanin temizligini yaparsiniz. Kira da ödemezsiniz’ dedi.

Ben de kabul ettim ama ilk 4 ay yine ayni evimde ikamet ettim. Ardindan da beni buraya getirttiler. Bana ’bin liralik bir nakliye ücreti ile seni getirecegiz’ dediler ama 4 bin lirami aldilar. Eski ev sahibim badana yapacagini söyleyerek 5 bin 500 lirami aldi. Bin lira da yakit parasi alip, üzerine de eve ilk tasindigimda verdigim kaporami vermediler" dedi.



"Beni sürekli isimden atmakla tehdit etti"

Tehdit ve baskiya ugradigini ifade eden Kara, "Buraya tasindigimda esyalarimin yarisi kirildi. Yarisini da kendileri aldilar. Burada çalismaya baslayinca bina yöneticisi beni sürekli isimden atmakla tehdit etti. ’Üç binaya da sen bakacaksin, bakmazsan isinden olursun, evinden atarim’ dedi.

Ortagiyla birlikte yarim saat bile dinlenmeme izin vermediler. Üç binanin temizligini iki ay boyunca ben yaptim. En sonunda iki binayi birakacagimi, tek binayla ilgilenecegimi söyledim. Yönetici sigorta parasindan kar elde etmek için tek kisi çalistirip para çaliyordu. Yeni elemani ise almak için üzerime insanlari yolladi. Küfür, hakaret, tehdit ve dayaga maruz kaldim" seklinde konustu.



"Elektrigimi ve suyumu kestiler"

Evden çikarilmak için kendisine yasatilan zor durumlardan bahseden Kara, "En son üzerime bir kadini yolladilar. Ben de karsilik verdim. Beni ’seni öldürmeyecegim ama sakat birakacagim’ diyerek merdivenden yuvarlayip biçakladi. Ben de en sonunda polise gidip sikayetçi oldum. Su anda evimden disari çikamiyorum. Korkuyorum. Elektrigimi ve suyumu kestiler. 20 gündür su yok evimde. Esyalarimi kullanamiyorum. Su anda çiksam sokakta kalirim. Gidecek hiçbir yerim yok. Benim parami vermediler, sigortami da yapmadilar. Benim yerime bana saldiran kadini ise koymak istiyorlar. Ise aldiklari diger kisiler kapima gelip ’buradan çikacaksin’ deyip küfür ve hakaret ettiler. Arkamdan alay edip güldüler. Komsularimin verdikleri esyalari elimden aldilar" ifadelerini kullandi.

"Bacagim, kolum ve sirtim çok agriyor"

Saglik durumunun kötü oldugunu dile getiren Kara, "Yaralandigim gün ayagimin üzerine basamadim. Gündelik hayatta zorlaniyorum. Bacagim, kolum ve sirtim çok agriyor. Maddi gücüm olmadigi için buradan çikamiyorum. Is de bulamiyorum. Su anda burada isgalci gibi oldum. Beni buraya zorla getirdiler, simdi de çikarmak istiyorlar. Sikistim kaldim burada. Psikolojik ve fiziksel olarak yiprandim. Yardim istiyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile