Kapikule'de 10 Milyon TL Degerinde Kaçak Cep Telefonu Ve Elektronik Sigara Ele Geçirildi

Kapikule'de 10 Milyon TL Degerinde Kaçak Cep Telefonu Ve Elektronik Sigara Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince Türkiye’ye giris yapmak üzere Kapikule Gümrük Kapisi’na gelen diplomatik statülü yabanci bir sahsin idaresindeki minibüste gerçeklestirilen aramada, piyasa degeri 10 milyon TL olan çesitli markalara ait 427 adet cep telefonu ve 8 bin 950 adet elektronik sigara ele geçirildi.

Kaçakçilikla mücadele çerçevesinde yürütülen risk analizi ve rutin kontroller esnasinda Kapikule Gümrük Sahasi’nda diplomatik statülü yabanci bir sahsin idaresindeki bir minibüs mercek altina alindi. Söz konusu araci süpheli gören ekipler, gümrük tescil islemleri sonrasi araci fiziki kontrole tabi tuttu.

Kontrol sirasinda bagajda üstü örtülü vaziyette çok sayida kolinin varligi tespit edildi. Kolilerde yapilan aramada 427 adet son model cep telefonu ve 8 bin 950 adet elektronik sigara ele geçirildi. Piyasa degerinin 10 milyon 14 bin Türk lirasi oldugu belirlenen kaçak esyaya Gümrük Muhafaza ekiplerince el konuldu.

Olayla ilgili sorusturma Edirne Cumhuriyet Savciligi nezdinde devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile