Kaplumbagayi Ezilmekten Kurtaran Otobüs Soförü O Anlari Anlatti

Kaplumbagayi Ezilmekten Kurtaran Otobüs Soförü O Anlari Anlatti

Kocaeli’nin Derince ilçesinde kullandigi özel halk otobüsünü durdurarak yol kenarindaki kaplumbagayi ezilmekten kurtaran soför Sinan Ata, "Insanlarin hayvanlara ve dogaya dikkat etmeleri gerektigini yansitmak istedim. Çöplerin içine kedi ve köpek yavrulari koyuyorlar, çocuk bile koyan var. Bu sebeple bos poset dahi olsa üstünden geçemiyorum" dedi.

Olay, dün Çinarlidere Mahallesi Çinarlidere Mesire Alani güzergahinda meydana geldi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi UlasimPark A.S.’de görevli soför Sinan Ata, 41 PN 319 plakali otobüsle ilkokul ögrencilerini mesire alanina götürdügü esnada yol kenarinda bir kaplumbaga fark etti. Otobüsü durduran Ata, hizla disariya çikti. Ata, ezilmemesi için kaplumbagayi yesil alana birakti. O anlar saniye saniye araç kamerasi tarafindan kaydedildi.

"Bos poset dahi olsa üstünden geçemiyorum"

1,5 yildir Kocaeli Büyüksehir Belediyesi bünyesinde çalistigini söyleyen Sinan Ata, "Ögrencileri okuldan alip mesire alanina götürüyordum. Yol kenarinda kaplumbaga oldugunu anladim. Karsi istikametten de yine Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne ait A Takimi kamyonu geliyordu. Selektör yaptim, sag olsun o da durdu ve yolu kapatti. Dörtlüleri yaktim. Araçtan indim ve kaplumbagayi çayira koydum. Sonrasinda yola devam ettik. Ögrenciler içinde hos bir görüntü oldu. Otobüse binince ögrenciler alkisladi. Yolu kapattigimiz için biraz heyecan yaptik. Kamyonun yanindan geçince ehliyet kemerimi takim. Genelde tepkiler güzel. Insanlarin hayvanlara ve dogaya dikkat etmeleri gerektigini yansitmak istedim. Çöplerin içine kedi ve köpek yavrulari koyuyorlar, çocuk bile koyan var. Bu sebeple bos poset dahi olsa üstünden geçemiyorum. Müsaitsem dururum degilsem de üzerinden geçmem" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile