Kar Ve Soguk Yeniden Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlügü, Balikesir’in de içinde bulundugu Ege Bölgesi için soguk ve yagisli hava uyarisinda bulundu.

Persembe gününden itibaren soguk ve yagisli havanin etkisinin görülecegi belirtilen degerlendirmede kuzey ve iç kesimlerde (Balikesir ve Çanakkale il geneli) görülecek yagislarin yagmur ve saganak, gece saatlerinden itibaren de karla karisik yagmur seklinde görülecegi bekleniyor.

Yapilan son meteorolojik degerlendirmede cuma günü kar yagisinin Balikesir ve Çanakkale il genelinde etkili olacagi cumartesi günü ise kar yagisinin devam edecegi Pazar ve Pazartesi günü kar yagisinin araliklarla devam edecegi kaydedildi.

Bölge genelinde rüzgarin kuzey ve kuzeydogu yönlerinden kuvvetli (30-50 km/saat) zaman zaman kisa süreli firtina (50-70 km/saat) seklinde esmesi beklenen meteorolojik degerlendirmede hava sicakliklarinin da mevsim normallerinin 4-6 derece altinda seyretmesi tahmin ediliyor.

Degisken hava olaylari nedeniyle vatandaslarin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmasi istenilen açiklamada Hava Tahmin ve Erken Uyari Merkezi’nin yayinlayacagi hava tahmin ve uyari raporlarinin takip edilmesi önerildi.

Yapilan meteorolojik degerlendirmede Balikesir ilinin 4 günlük hava sicakligi verileri de paylasildi. Buna göre Balikesir’de hava sicakliklarinin 16 Mart günü -3/12, 17 Mart günü 3/9, 18 Mart günü 0/5, 19 Mart Cumartesi günü -2/4, 20 Mart günü ise 0/5 derece olmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile