Kar Yagisi Bitti Etkisi Sürüyor

Kar Yagisi Bitti Etkisi Sürüyor

Bartin’da etkili olan kar yagisi biterken Ulus ilçesine bagli Ulus ilçesindeki 238 metre rakimdaki Bugurlar Köyü’nün iki mahallesinde kar tamamen erirken, 2 mahallesinde ise kalinligi 30 santimetreyi asan karli kapla halde bulunuyor.

Bartin’in Ulus ilçesinde 4 gün öncesinde yagan kar yagisi nedeniyle her taraf beyaz örtü ile kaplanirken, bazi kesimlerde ise kar kalinligi ise 40 santimetreyi asti. Yaklasik 238 metre rakimda bulunan Bugurlar Köyünün yarisinda açan günes ile kar erirken, dagin güney cephesinde ve zirveye yakin yerlerde ise halen daha 30 santimetreyi asan kar kalinligi bulunuyor. Köy içerisindeki yollar kar nedeniyle ulasim saglanamazken, evlerin çatilarinda ve bahçelerinde kar halen duruyor. Bugurlar Köyü’nün yüksekte kalan ve Kiremli Dagi’nin zirvesine yakin bulunan Kurziler Mahallesi ve Kayraldi Mahallesi’nde halen kar etkisini sürdürürken, köyün günes ve sicaklarin etkili oldugu Merkez ve Düz Mahallerinde ise kar tamamen eridi.

Köylüler, yogun karli bulunan ve karin tamamen eridigi bölgeler arasindaki yaklasik 10 metrelik alanda ise hem yaz hem de kis mevsimini bir arada yasiyor. Köy sakinlerinden Mustafa Kurt, "Ulus Bugurlar köyü, ilçe merkezine 19 kilometre il merkezine 36 kilometre 328 metre yükseklikte bir köy. Dogasi çok güzel. Burada kar yagisi biraz fazla etkili oluyor. Kuz yerlerde kar daha uzun süre kaliyor. Araçlar zaman zaman yolda kaliyor. Yolun bazi yerlerinde kar var, bazi yerlerinde yok. 10 metre yukaridan kar basliyor. 5 kilometre boyunca devam ediyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile