Özellikle kar suyu, Göl’ün su kalitesini arttırmaktadır” dedi.
Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, “Geçtiğimiz yıl yağış açısından oldukça verimi geçmişti. 2012 yılında kar yağışının çok olması sayesinde kurak mevsimlerde içmesuyu noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamdık. Bu yılda sonbahar mevsiminde yağmur yağışlarında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Şimdi de kar yağışlarının başlamasıyla ilerleyen günlerde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Göl şu an için işletme kotu olan 29.90 kotu ile 32.18 kotu arasındaki 31.16 kotunda. Bu mevsim normallerinin üzerinde gittiği anlamını taşıyor. Üst sınır olan 32.18’ye ulaştığında Çark Deresi’ni besleyen kapakları açıyoruz. Kar suyunun erimeye başlamasıyla bu üst sınıra çok rahat bir şekilde ulaşılacağımızı hesaplıyoruz” diye konuştu.
Kar suyunun önemine de değinen Atilla Toprak, “Yağışlar gölün su seviyesinin ve su kalitesinin yenilenmesi açısından çok önemli. Kar yağışı doğal bir depo işlevi görüyor. Kar suları yüksek kesimlerde uzun süre erimeden duruyor. Ayrıca bu bölgelerde yerleşimin olmaması bu doğal kaynağın kirlenmeden, yüzeysel ve yeraltı sularının beslenmesini sağlıyor. Bu sayede içmesuyu kalitesi mineral değerleri bakımından önemli artış sağlıyor” ifadelerini kullandı .
Kar Yağışı Su Kalitesini Arttırıyor
SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, Sapanca Gölü’nün işletme kotunun 31.16’ya yükseldiğini belirterek, “Kar ve yağmur yağışlarıyla birlikte Sapanca Gölü’ndeki su seviyesi daha da yükseliyor.