Kar Yagislariyla Birlikte Balik Tezgahlarinda Hareketlilik

Kar Yagislariyla Birlikte Balik Tezgahlarinda Hareketlilik

Mart ayinda etkili olan yagmur ve kar yagisiyla baslayan soguk havalar, Batman halkini yeniden balik tezgahlarina yöneltti. Balik satislarinda yogun hareketlilik yasandi.

Mart ayinin sonlarina dogru olmasina ragmen kar, yagmur ve soguk havalar, Batman’da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Soguk havalari firsat bilen vatandaslar, damak tatlari için baliga yönelmesiyle tezgahlarda hareketlilik yasandi.

Kar ve yagmur yagislariyla beraber gelen soguk havalar Batman’daki balik piyasasini oldukça etkiledigini belirten balikçi Hüseyin Çopur, “Soguk havanin bir anda degismesiyle birlikte balik satislarimiz artmistir. Geçen sene bu mevsimde havalar çok sicakti. Zaten su anda mevsim bitime yakindir. Ama bir anda havanin degismesiyle beraber isimizi çok fazla etkiledi. Elhamdülillah, müsterilerimiz daha çok gelmeye basladi” dedi.



“Kirmizi etin fiyatindan dolayi balik daha çok tercih ediliyor”

Özellikle son dönemlerde kirmizi etin artan maliyetine nazaran insanlarin baliga daha çok yöneldigini ifade eden Çopur, “Havalarin yagisli olmasi bizi çok etkiliyor, çok memnunuz bu konuda. Balik fiyatlari diger ürünlere göre uygundur. Normalde diger günlerde 50 kilo satiyorduk. Su anda 100 kilo, 150 kiloyu geçiyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile