Kara Agaç Destani Dizi Oyuncularindan Selçuklu Uygarligi Müzesine Ziyaret

Kara Agaç Destani Dizi Oyuncularindan Selçuklu Uygarligi Müzesine Ziyaret

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarligi Müzesi’ni ziyaret eden, Kara Agaç Destani dizi oyuncularindan Merih Öztürk ile Eray Ertüren, yapinin böyle bir düzenleme ve uygulamayla yeniden hayata kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Tarih boyunca ev sahipligi yaptigi çesitli medeniyetlerin zengin mirasi ile dünya harikasi dogal güzellikleri adeta harmanlayarak ziyaretçilerine sunan kadim kent Kayseri, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç liderligindeki Büyüksehir Belediyesinin çalismalari ile ulusal ve uluslararasi çapta tanitiliyor.

Bu kapsamda yapilan proje ve yatirimlarla ilgi odagi olan Soganli Vadisi, son olarak her cuma TRT1’de yayinlanan Kara Agaç Destani dizisinin çekim için tercih ettigi bir mekân oldu. Ayni zamanda tarihi Kayseri Mahallesi’nde de çekimleri yapilan dizinin oyunculari kadim kentin zenginliklerini de yakindan tanimaya devam ediyor.

Bu kapsamda, çekimleri, gezginlerin yeni gözdesi Soganli Vadisi ve tarihi Kayseri Mahallesi’nde gerçeklestirilen ve her cuma TRT1’de yayinlanan Kara Agaç Destani dizisi oyuncularindan Merih Öztürk ve Eray Ertüren Selçuklu Uygarligi Müzesi’ni ziyaret etti.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Selçuklu Uygarligi Müzesi basarili oyunculardan büyük begeni topladi. Yapinin böyle bir düzenleme ve uygulamayla yeniden hayata kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür eden oyuncular begenilerini ani defterine de aktararak müzeden ayrildi.

Kent için tarihi ve hayal degerinin yani sira, yerel ve evrensel kültürel mirasin da önemli bir parçasi olan bu anit eser, Büyüksehir Belediyesi tarafindan Anadolu Selçuklu dünyasini farkli yönleriyle tanitan bir müzeye dönüstürülerek 21 Subat 2014 tarihinde hizmete açilmisti.

Kent tarihinden yola çikarak Anadolu ortaçagina ve Selçuklu Uygarligi’na odaklanan müzenin bir kisminda Selçuklu Medeniyeti ile ilgili uygarligi ön plana çikartirken diger kisminda ise sifahiye özelligini ile dikkat çekiyor. Selçuklu Uygarligi ile ilgili olan kisimda; ’Selçuklu Kenti’, ’mimarisi’, ’sanati’, ’bilimi’, ’giysisi’ gibi unsurlar ile ’Kayseri’de Selçuklular’, ’Anadolu’da Selçuklular’ gibi kisimlar yer alirken Sifahiye ile ilgili kisimda ise ’hastaliklar’, ’tedavi yöntemleri ve aletleri’, ’bilginler’, ’ecza’, ’su ve saglik’, ’müzik ile tedavi’, ’renk ile tedavi’ gibi kisimlar yer aliyor.

Müze içerisinde sergilenen Selçuklu ve yakin dönemine ait eserlerin yani sira, etkilesimli ve teknolojik görsellik içeren alanlar da ziyaretçileri büyülüyor. Müzede ziyaretçiler; dinleyerek, deneyerek, uygulayarak ve teknolojik aletleri kullanarak Selçuklu Medeniyeti hakkinda bilgiler alirken ayrica çocuklarin müzeyi ve Selçuklu’yu daha iyi taniyabilmesi amaciyla çocuk odasinda çizgi filmler ve çesitli oyunlarla hizmet sunuluyor. Yine müze içerisinde olusturulan mekânlarda çesitli konser ve kültürel faaliyetler de vatandaslarla bulusuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile