Kara'dan Terör Tepkisi

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara son zamanlarda artan terör olaylarındaki zamanlamaya dikkat çekti.

  Kara , konuyla ilgili yaptığı açıklamada , ülkemizin tarihi bir süreçten geçtiğini hatırlatarak " Özellikle son günlerde artan terör olayları ve verilen şehitler yüreğimizde derin yaralar açmaktadır . Böyle bir dönemde manevi değerlerimize sahip çıkmaya , bizi biz yapan ortak değerlerimizi güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir gerçektir . Uluslararası terör siyasetçilerinin ülkemiz içindeki kardeşlik bağlarını provoke etmeye yönelik girişimleri acımasız bir şekilde kendini göstermektedir . Bu karanlık oyunları boşa çıkarmak , ülkemizde bozulmak istenen huzur ve kardeşlik ortamını daha da güçlü bir şekilde tesis etmek için ülkemizin her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydetti . Şemdinli ' ye bağlı Gediktepe mevkiindeki askeri birliğe düzenlenen ve 11 askerimizin şehit olduğu , 16 askerimizin de yaralandığı terörist saldırıyı lanetleyen Kara , bu menfur saldırıda şehit olan askerlerimize Allah ' tan rahmet , yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum "
dedi .
Türkiye ' nin özellikle dış politikada tarihi günler yaşadığı bir dönemde , terörist saldırılardaki artışın dikkat çekici olduğunu vurgulayan Metin Kara şunları söyledi : " Bütün milletimizi yasa boğan bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması en büyük temennimizdir . O zaman belki acılarımızın bir nebze olsun azalmasına vesile olacaktır . Ancak daha da önemlisi bu terör şebekesinin arkasındaki karanlık güçlerin ve uluslararası terör siyasetçilerinin deşifre edilmesi olacaktır . Son saldırıların zamanlaması ; terör örgütünün , ülkemiz ve coğrafyamız üzerinde sinsi emelleri bulunan bir takım karanlık güçlerin taşeronluğunu yaptığını açıkça ortaya koymaktadır . Amaçlarının ülkemizin barış ve esenliğini sabote etmek , huzur ve güvenliğini bozmak olduğu açıktır . Ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum ki ; bu kirli terör siyasetini sürdürenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır . Devletimizin terörle mücadele konusundaki sarsılmaz iradesi ve milletimizin engin sağduyusu buna izin vermeyecektir . Bu hain eller bilmelidir ki milletimiz ebediyete kadar bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşayacaktır . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile