Kara Hasret Kalinca Çözümü Lastik Adamda Buldular

Kara Hasret Kalinca Çözümü Lastik Adamda Buldular

Izmir’de otopark çalisanlari yillardir çektigi kar hasretini gidermek için çözümü ‘lastik adamda’ buldu. Geri dönüsüm malzemelerinden yaptiklari ‘lastik adam’ bölge esnafinin maskotu oldu.

Yurt genelinden gelen kis manzarasi görüntüleriyle kara hasret kalan Izmirliler, kente kar yagmayinca çözümü kendileri üretti. Izmir’in Konak ilçesinde bulunan bir otoparkta çalisan Ali Can Demir, is arkadaslariyla birlikte; tir, kamyon, motor lastigi ve eskimis plaj havlusu gibi atik malzemeleri kullanarak ‘lastik adam’ yapti. Kar renginde beyaz görüntüsü ve basindaki sapkasiyla kardan adami andiran ‘lastik adam’ görenlerin de ilgisini çekiyor. Kara hasret kalan vatandaslar ‘lastik adam’ ile fotograf çekilip hasret gideriyor.

Izmirliler olarak kara hasret olduklarini belirten Ali Can Demir, “Biraz olsun hasret gidermek istedik. Biz de çözümü kendimiz ürettik. Tamamen geri dönüsümden malzemelerle kardan adam yaptik. Kardan adami yaparken en alttan üste dogru kamyon, tir ve motor lastigi kullandik. Dügmelerini ise damacana kapagindan, atkisini eskimis plaj havlusundan yaptik. Ek olarak sadece noel baba sapkasi kullandik” dedi.



“Insanlar kar yagisini özledi”

Çevredeki vatandaslarin ‘gerçek mi?’ seklinde tepkileriyle karsilastiklarini aktaran Demir, “Lastikleri temin etmemiz, boyalari yapmamiz derken yaklasik bir hafta içerisinde ‘lastikten kardan adami’ tamamladik. En azindan hem etrafa beyazlik kattik hem de geri dönüsümü renklendirmis olduk. Çevreden geçen insanlarin da dikkatini çekiyor. Gelip fotograf çekiliyorlar. Hatta ‘gerçek mi?’ diye soran bile oldu. Insanlar kar yagisini özlemis durumda. Biz de yenilikçi bir seyler olusturmak istedik” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile