Kara Havacılık Komutanlığı İddianamesinde Ses Kayıtları Ortaya Çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığında meydana gelen eylemlere ilişkin 155 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, darbecilerin ses kayıtlarına da yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmalar devam ediyor. Bu kapsamda Kara Havacılık Komutanlığında darbe girişimi sırasında meydana gelen olaylara ilişkin 155 şüpheli hakkında iddianame hazırlanarak mahkemeye gönderildi. İddianamede, darbecilerin birbirleriyle konuşmalarının ses kayıtlarına yer verilirken, 13 adet klasör içinde toplam 5 bin 502 adet ses dosyasının bulunduğu kaydedildi.

Darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü ile temasta ’Yurtta Sulh’un deklare edileceği darbeciler arasındaki telsiz konuşmalarına yansıdı. Darbeciler arasında geçen konuşmalarda, acil olarak karargaha çağrıldıkları görüldü.

Ayrıca, Genelkurmay Komutanlığı tarafından getirilen uçuş yasağına ilişkin konuşmalar ve MİT’in ateş altına alınması için helikopter takviyesi istemeleri de darbecilerin ses kayıtlarına yansıdı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile