Kara Kista Atasehir Belediyesi'nden Sicak Hizmet

Kara Kista Atasehir Belediyesi'nden Sicak Hizmet

Istanbul’u etkisi altina alan yogun kar yagisi dolayisiyla alarma geçen Atasehir Belediyesi, ilçe genelinde sicak çorba dagitiyor, dezavantajli olanlara ve evsizlere yemek ulastiriyor. Atasehir’de karla mücadele çalismalari da araliksiz sürüyor.

Atasehir Belediyesi, soguk havanin daha etkili oldugu sabah saatlerinde yurttaslara “Mobil Ikram Araçlari” ile sicak çorba ikraminda bulunuyor. Ayni zamanda mesaisine 7/24 devam eden saglik çalisanlari için de hastane önlerinde sicak çorba dagitiliyor. Atasehir Belediyesi Asevi, sosyal ve ekonomik açidan dezavantajli durumda olan, yasli, engelli ve ihtiyaç sahibi yurttaslara da sicak yemek ulastirmayi sürdürüyor. Sabahin ilk isiklarinda kazanlarda pisen yemekler, hijyen sartlarina uygun olarak paketlenerek kar, kis demeden Atasehirli ailelere ulastiriliyor.

Sokakta yasayan evsiz yurttaslar için en zor dönemlerden biri kis mevsimi. Atasehir Kaymakamligi da bu zorlu sartlarinda yasam mücadelesi veren evsiz, kimsesiz yurttaslari tek tek tespit ederek misafirhaneler, otel veya pansiyonlara yerlestiriyor. Sicak bir yuvaya kavusan yurttaslari yalniz birakmayan Atasehir Belediyesi evsiz yurttaslarin iki ögün yemek ihtiyacini karsiliyor. Karla mücadele çalismalari kapsaminda bir açiklama yapan Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, “Hava kosullarindan dolayi günlük hayatin olumsuz etkilendigi, yurttaslarin magduriyet yasadigi bu kis günlerinde, her seyden önce yardima ihtiyaci olan insanlara yararli olma duygusuyla hareket ediyoruz. Yurttaslarimizin yaninda oluyor, sosyal hizmetlerimizi araliksiz sürdürüyoruz” dedi.

Yurttaslarin zorunlu olmadikça disari çikmamalari gerektigi konusunda uyarida bulunan Ilgezdi sözlerine söyle devam etti: “Soguk kis günlerinde de Atasehir bize emanet. Asevimizden çikan sicak yemekleri hanelere ulastiriyor, üsüyen ellere dumani üzerinde tüten çorbalari uzatiyor ve paylasmanin paha biçilemez mutlulugunu birlikte yasiyoruz. Bu zorlu hava kosullarinda özveriyle çalisan tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile