Kara Kuvvetleri Komutanı Ceylanoğlu, vefat eden dayısının cenaze törenine katıldı

Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Erdal Ceylanoğlu, Ankara'da vefat eden dayısı eski milletvekili Mahmut Şevket Doğan'ın cenaze törenine katıldı.

Mecl

Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Erdal Ceylanoğlu, Ankara'da vefat eden dayısı eski milletvekili Mahmut Şevket Doğan'ın cenaze törenine katıldı.

Meclis'te düzenlenen törene katılmayan Ceylanoğlu'nu, Kocatepe Camii'nde Genelkurmay Bakanı Orgeneral Işık Koşaner başta olmak üzere, kuvvet komutanları yalnız bırakmadı.

Ankara'da vefat eden eski milletvekilleri Mahmut Şevket Doğan ve Halil Nüzhet Goral için önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tören düzenlendi. 14. ve 16. Dönem'de Kayseri milletvekilliği yapan Doğan ve 17. Dönem Aydın Milletvekili olan Goral için düzenlenen cenaze törenine aileleri, yakınları, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, eski ve yeni milletvekilleri katıldı.

KOCATEPE'DEKİ TÖRENE ASKER TAM KADRO KATILDI

Buradaki törenin ardından Doğan, cenaze namazının kılınması için Kocatepe Camii'ne götürüldü. Meclis'te düzenlenen törene askeri erkan katılmazken, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazına, ailesi, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner, çok sayıda subay ve bazı eski milletvekilleri katıldı.

Ceylanoğlu'nu yalnız bırakmayan kuvvet komutanları cami avlusunda Ceylanoğlu'na taziyelerini iletti. Komutanlar, daha sonra cenaze namazında saf tuttu. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doğan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin camiden çıkarılışı sırasında askeri erkan selam durdu.

MİLLETVEKİLLERİNİN ÖZ GEÇMİŞİ

Kayseri Pınarbaşı'nda 1929'da doğan Mahmut Şevket Doğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsü bölümlerinden mezun oldu.

Doğan, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Bütçe Raportörlüğü, serbest avukatlık, Türkiye Çimento Sanayi Uzmanlığı, Karayolları Teknik Hesaplar ve Malzeme Müdürlüğü, Karayolları İhale ve Satın Alma Komisyonu Başkanlığı, İller Bankası Müdürlüğü, Malzeme Dairesi Başkanlığı ve Danışma Kurulu üyeliği yaptı.

Halil Nüzhet Goral ise 1922'de Şanlıurfa'da doğdu. Kara Harp Okulunu bitiren Goral, Topçu Kıdemli Yüzbaşı rütbesindeyken istifa ederek çiftçilikle uğraştı.

Cumhuriyet Senatosu Aydın Üyeliği (1968-1977) ve 17. Dönem Aydın Milletvekilliği yapan Goral, evli ve iki çocuk babasıydı.

Goral'ın cenazesi ise yarın öğle namazı sonrasında Aydın Tellidede Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile