Kara Para Aklayan Çeteye Darbe Açiklamasi 2 Milyon 336 Bin Dolar Ele Geçirildi

Kara Para Aklayan Çeteye Darbe Açiklamasi 2 Milyon 336 Bin Dolar Ele Geçirildi

Gaziantep Jandarma, “Havala” yöntemi ile kara para aklayan çeteye baskin yapti. Baskinda 2 milyon 336 bin 773 dolar, külçe altin ve çok sayida para ele geçirildi.

Gaziantep Il Jandarma Komutanligi ekipleri, kaçakçilikla mücadeleye yönelik Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde çalisma yapti. Yapilan çalismalar neticesinde, Sehitkâmil ilçesinde danismanlik hizmeti adi altinda faaliyet gösteren bir isyerinde yüksek miktarda döviz ve altin bulunduruldugu bilgisi alan ekipler, titiz planlama, teknik ve fiziki takip çalismalari sonucunda yasadisi ve kayitdisi para transferi yöntemi olan “HAWALA” sistemi kullanarak haksiz kazanç elde eden (M.A), (S.B), (M.A), (A.B), (C.H), (M.A), (A.I) isimli 6 süpheli sahsa operasyon yapti. Yapilan operasyonda süpheliler yakalanarak gözaltina alindi. Diger yandan 2 ayri isyerinde, süphelilerin üstünde ve araçlarinda yapilan aramalarda ise 2 milyon 336 bin 773 ABD Dolari, 6 bin 30 Euro, 9 bin 870 Türk Lirasi, 31 bin 256 Suudi Arabistan Riyali, 1 kilogram külçe altin ve 348 gram hurda altin ele geçirildi ve isyeri kamera kayitlari, 1 ajanda, 1 para sayma makinesi ile 6 adet cep telefonuna el konuldu.

Gözaltina alinan süphelilerin tamami islemlerinin ardindan çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile