Karabük Degisim Için Gün Sayiyor

Karabük Degisim Için Gün Sayiyor

AK Parti Karabük Belediye Baskan adayi Özkan Çetinkaya, Karabüklülerin asil dev eserleri 1 Nisan sabahindan 2029 yilina kadar mükemmel bir bes yilda görecegini söyleyerek, açikladigi ileri tarim projesi ile kentte 200 kadin istihdamini olusturacaklarini söyledi.

Seçim çalismalari kapsaminda her kesimin teveccühü ile karsilasan ve vatandastan aldigi destekle araliksiz bir sekilde çalismalarini sürdüren Özkan Çetinkaya bir taraftan da Karabük için planladiklari projeleri halkin onayina sunuyor.

“Sahada ciddi bir destek, ciddi bir teveccüh ve degisim arzusu var”

Sevdalarinin millete hizmet ve memleket sevdasi oldugundan yorulmadan, sevkle 31 Mart’ta kostuklarini anlatan AK Parti Karabük Belediye Baskan adayi Özkan Çetinkaya, “Sahada ciddi bir destek var. Ciddi bir teveccüh ve ciddi bir degisim arzusu var. Sehirde artik ciddi bir kalkinma arzusu var. Bizler de bu arzuyu, bu istegi, bu talebi insallah hemsehrilerimizin 1 Nisan’da verecegi yetkiyle mühürle insallah hizmete dönüstürecegiz. Müreffeh, çagdas ve modern bir Karabük, kalkinmis bir Karabük olarak önümüzdeki 5 yilda hizmetimizle insallah bu arzularini hemsehrilerimizin gerçeklestirecegiz. Baktigimizda kurum binalarini yeniliyor hükümetimiz. Okullarimizi, depreme dayaniksiz okullarimiz var. Bunlarin güçlendirmesi gerekiyorsa yapiyor. Yine yenilenmesi gerekiyorsa yenilenmeleri yapiliyor. Tabii hükümet olarak burada birçok projelerimiz var. Akabinde birçok projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Hükümetimiz bu noktada sehre gereken özeni gösteriyor, Son 15 yilda bu hükümet olarak yapmis oldugumuz yenilemelerin modernizasyonlarin yerel anlamda ortaya konulamadigini görmekteyiz ve bu da bize ne yetiyor? Maalesef gecekondu yapidan kurtulamamis. O modern konutlari, çagdas konutlari, depreme dayanikli konutlara maalesef halkimiz kavusamamis. Bunlari yapamamisiz. Bunlari tamamlayamamisiz. Sehirde besten sonra hayat bitiyor söylemi var. Yine bu sadece sehrin merkezi degil birçok Mahallede aksam besten sonra baktigimizda hayat bitiyor. O yüzden ben yapilan, bakimsiz sehir elestirilerine katiliyorum. Çünkü Karabük kan kaybediyor. Git gide Karabük görüntü itibariyle insanin yasam kalitesi itibariyle çocuklarin büyüdügü, gittigi parklar itibariyle baktigimizda o müreffeh seviyeye ulasamamis” dedi.

Çetinkaya, 2029 seçimlerine kadar 5 yillik sürede yayinladiklari seçim beyannamesinde ne gar sahasinin, ne Araç çayinin, ne de o modern bulvarlari, ne de konut ihtiyacinin hiç kimseye göstermeyecegim” diyerek, “ Ben 2029’a kadar bu sehre modern, çagdas, depreme dayanikli, dar gelirli vatandaslarimiza, yine diger vatandaslarimiz, sosyal konutlari ile gar sahasi ve Araç çayi projelerimiz olsun bunlari halkimiza kazandiracagiz. Ve bu söylemi de ben belediyecilik belediye baskanligi yaptigim dönemde artik kaldiracagim. Karabük artik köhne, sessiz, sakin bir sehirden ziyade canli, modern, çagdas, daha yasanilabilir, caddeleri cazibe merkezi olan bir sehir haline gelecek. Bir hedefim var, Karabük’ün nüfusunu mevcudun çok üzerine çikartacagim. Burada ticari hacmi, ekonomik hacmi yükseltecegim. Bu mahallelerimizde bir popülasyon, bir nüfus olusacak. Eger bu dediklerimiz 15 bes yillik bir belediye baskanligi döneminde bu isler bir yerden baslansaydi on on bes yillik bütçe ile bir Karabük daha kurardi. Burada önemli olan azim, kararlilik, çaliskanlik, 7/24 saat belediyeciligi yine burada mesela Ankara temaslari, bakanlik temasi, hükümet temaslari, yine vekillerle ikili diyaloglarla çözebilmek çok önemli. 5 yilin sonunda söyle hangi alana gidersek gidelim güzel içimizi açan bir belediyecilik olacak. Bunun da basi belli basli mahallelerimiz var. 14-15’in üzerinde mahallelerimiz var. Bu mahallelerimizde halkimiza kentsel dönüsümler uygulayarak burada yer sahiplerine, ayrica ailede konut ihtiyaci olan vatandaslarimizin konut ihtiyacini

karsilayarak sehrimizin önce çehresi degisecek. Bunlari yaparken, Bakanliklarla, TOKI isbirligi ile yürütecegiz” diye kaydetti.



“7 bölgeye kresler yapilacak”

Sehrimizi incelediklerinde her seferinde 7 bölge olarak degerlendirdiklerini anlatan Çetinkaya, “Bir proje düsünürken iste sehri kisim kisim ele aldigimizda 7 bölge olarak görülüyor. Simdi bu bölgelerimizde biz istiyoruz ki bir kreslerimiz olsun. Su an çalisan gece gündüz memurlarimiz var. Bu noktada bakiyoruz çocuklara genelde dedelere, babaannelere emanet oluyor. Bu kreslerimizi modern bir egitim yuvasi olacak. Bir de burada böyle yaptim oldu degil de çok güzel ögrenci yetistiren, çocuklara ilgi alakali olan marka bir kresler kuracagiz. Bunlardan bir iki tanesinde 7/24 çalisacak. Çünkü gece mesaisine giden aileler var, ebeveyler var. Burada bizim nöbetçi kresimiz devreye girecek. Ayrica bu kreslerimizde çocuklarimiza zihinsel, bedensel ve psikolojik gelisimler için uzman pedagog olsun, psikolog olsun, sosyolog olsun bunlar görev yapacak. Hem bir istihdam kapisi olacak burasi. Hem de çocuklarimizin gelisimiyle alakali marka bir kurum olacak. Yaptigimiz hiçbir proje ve hiçbir hizmet belediyeye bir katki getirsin, finansal bir destek saglasin mantigiyla degil, tamamen hizmet odakli halkimizin ihtiyacini görmesi mantigiyla yapilacak. Burada ücretler ise çok cüzi olacak. Mevcudun belki üçte bir rakamlari olacak. Ama hizmet noktasinda daha kaliteli, daha bilinçli, daha çok çocuklarimiza ilgilenen bir kres yapisi bunlardan yedi tane olacak ve bunlari hemen 1 Nisan’dan itibaren halkimiza hizmete sunacagiz” dedi.

“ Ileri Tarim projemizle 200 kadin istihdami olusturacagiz”

200 kadinin istihdam edilecegi 25 dönüm üzerine kurulacak olan ileri tarim projesini de anlatan Özkan Çetinkaya, “ Ileri tarim uygulamasi 25 dönüm arazide seralarimizi kuracagiz. Burada bu seralarimizi nasil yapiyoruz? 12 ay üretim yapabilecegimiz bitki, sebze, meyve üretebilecegimiz bir sera grubu bunlar. Burada ana maksat su, burada atik isilar var ve bu atik isilari biz bu seralari isitmada kullanacagiz. Bu atik isilarla biz bu seralarda 7/24 on iki ay boyunca kisin tuvalda bitkiler ve sebzeler olmak üzere birçok sey üretecegiz. 25 dönümlük siralarimizda biz 200 kadin istihdam edecegiz. Hedefimiz bu seralarda uygulamadan elde ettigimiz ürünlerimizi halkimiza sunarken, bitki üretiminde de çarsimizda peyzaj uygulamasinda yesil çevre uygulamalarinda kullanacagiz” diye konustu.



“ Sizleri asil asagilan ben degilim”

Baskan adayi Çetinkaya, rakibi mevcut belediye baskaninin A4 kagidi ile konut taleplerinin toplamasina gösterdigi tepkisini de yenileyerek, “15 yillik bir belediyeciligin sonunda A4 kagidiyla basvuru alinsin istemezdik. Biz ne isterdik, bu halka, hemsehrilerime tapular dagitildin. Bugün 15 yilin sonunda hala bir vaat siyaseti degil, bugün icraata dogru dönüsmüs bir hizmet siyaseti ortaya çiksin. Benim hemsehrilerime seçime 35 -40 gün kala hala, bin konut yapacagim vaatleri degil de bugün gönlüm arz ederdi ki biz bin tane konutu hayata geçirdik, tapularini dagitiyoruz demelerini arzu ederdik. Yani burada anlatmak istediginiz net olarak bu. Çünkü bakiyoruz geçmiste 2009, 2014 ve 2019 vaat var, konut vaadi var. Her dönem bir konut vaadi var ama dönüp baktigimizda bir tane yapilmis mahallemiz var mi? Mahallenin halini görüyoruz. O açidan sunu demek istiyorum, bizim A4 kagidi veya vatandasimiz söz konusu degil, ben 36 yildir bu sehirde yasiyorum. Kimseye bugüne kadar ne bir kibir ne bir üstten bakma gibi bir durumum olmadi ve 12 yildir da siyaset yapiyorum beni en iyi Karabüklüler tanir. Bugün bizi tanimayan esnafa sorsun, okul arkadasima sorsun, Özkan kimdir dendiginde Özkan bu sehrin yetistirdigi bir evlattir. Ben kimseyi asagilamam. Ama bugün sizleri asil asagilan ben degil, 15 yilin sonunda hemsehrilerime hala form doldurtup 15 yil yapamadim, seçimin son 35 günü siz bu formu doldurun, yapacagiz diyenlerdir. Oysa üzüldügüm noktalar bu. Ben arzu ederdim ki bugün 15 yillik belediyecilik sonucunda bugün A4 kagitlari degil tapular verilsin daireler teslim edilsin. Formu niye elestiriyorsun? Metrekare yok, yer belli degil, fiyat belli degil, ödeme belli degil, taksit belli degil. Seçime 35 gün kala çikartilmis belediyede ve insanlara umut veriyoruz Efendim bugün umut zamani. Bugün icraat zamani. Bugün seçime 35 gün kala bir belediye yapmasi gereken sey form toplamak degil, tapu dagitmaktir.” ifadesinde bulundu.

“Bizim rantla isimiz yok”

Çetinkaya, biz on bes yilda verilemeyen bir konut hizmetinin belediye baskanliginin son 35 gününde verilmesini elestiriyoruz diyerek, “ Yok iste ranttir, ruttur falan bunlar bizim lugatimizda olmaz. Sunu söylüyorum bizler burada kisir siyasi söylemler yaparsak Karabük bir metre ileri gitmez, bir santim buradan buraya ilerleyemez. Burada tartisacagimiz ve konusacagimiz tek sey Karabük’e hizmet noktasinda ne yapabiliriz? Bugün benim tek hedefim budur. Bugün Karabük’te nasil bu Karabük’ü daha modernize, çagdas, nasil baslatabiliriz? hizmet belediyeciligini baslatabiliriz. Bizim tek gayemiz budur. Biz böyle sonsuzluga konusan laflarin kati suretle muhatap almiyoruz. Bu sorunun mesela hiçbir yerde karsi polemiklere girmeyecegim. Bugün biz Karabük’ü birakalim, suraya koyalim. Iste sen mi rantçisin ben mi rantçiyim, o mu, bu mu, bu kavgalar. Bunun Karabük’e ne faydasi var? Bunlar kisir siyasi söylemler. Biz Karabük için her türlü hizmet için her türlü diyaloga variz, tartismaya variz. Ama öyle asli astari karsiligi olmayan ucuz, basit siyasi söylemlerin Karabük’e ne faydasi var? Bu gerginligi Karabük’e ne faydasi olur. Bunlar tamamen kisir siyasi söylemlerdir. Karabük bunu hak etmiyor. Karabük hizmet tartismayi hak ediyor. En güzel caddeyi sen mi yapacaksin? Ben mi yapacagim? Ben yapacagim. Karabük’e en çok konutu da ben yapacagim. En güzel mahalleri ben kuracagim. En güzel caddelerde ben yapacagim. Ne derse desin bu kisir siyasi söylemlerin muhatabi degilim. Bunlar tamamen her seçimden böyle çikmis böyle bos atayim dolu tutarim hesabi söylenen sözler. Kati surede biz burada her zaman hizmeti ele aliriz. Biz burada halkimiza ne veririz bunun derdini düsünüyoruz. Bakin burada birbirinden kiymetli hayata geçirecegim projem var. 2029 seçimlerinde size hiç kimse konut vaat etmeyecek. Çünkü o konut problemini çözecegiz. Hiç kimse gar sahasina proje vaat etmeyecek, orayi hayata geçirecegiz. Bugün araç çayi kenarinda kimse size bir proje üretmeyecek. Ben o projeyi hayata geçirecegim kiymetli hemsehrilerim. Hiçbir sekilde bunlarin kronik problemleri biz 5 daha ari gibi çalisarak 7/24 belediyecilik sadece seçimlerinden seçimlere degil. Simdi bakiyorum her yerde araçlar var, her yerde bir hummali ve hareketlilik var. Bizler 5 yilin her dakikasinda Karabük’ü düsünerek, çalisarak, projelerimizi aktif hale getirerek ve 2029 yilinda bu katalogda ne vaat ediyorsam yüzde yüzünü yapacagim ve bunu basaracagim. Sehrimi de Bati Karadeniz’in en gözde en cazibe merkezi haline getirecegim. Bu sehirdeki insanimiz mutlu olacak” dedi.



“Asil dev eseri insallah 1 Nisan sabahindan 2029 yilina kadar mükemmel bir bes yilda görecek”

Belediye binasi girisindeki turnikeleri de elestiren Özkan Çetinkaya, “ Su an belediyenin girisinde turnikeler var, stadyum mu burasi? Hizmet kurumu böyle olmamali. Biz bu turnikeleri 1 Nisan sabahi hemen kaldiriyoruz. Yani o açidan bizler bir kere saha belediyeciligine geçis yapiyoruz. Hizmet belediyeciligine geçince artik siyaset arkada kaliyor bizim için. 1 Nisan’dan sonra Karabüklü ruhumuzla, aidiyetlimizle sahaya çikiyoruz. Bu hizmetlerimizi, bu vaatlerimizi, bu kitaptaki tüm projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Benim tek derdim Karabük’e hizmet etmek. Karabük’e birin yanina bir nasil yaparim? Bu caddede, bu sokaklari, bu sehrimizi, bu mahallelerimizi nasil daha iyi hale getiririz? Bununla alakali elimde projelerim hazir. Vekillerimle güzel diyalog içerisindeyim. Yine burada il baskanimizla diyalogla birlik beraber halindeyiz. Hükümetimizle, bakanlarimizla istisare halindeyiz. Bu projeleri hazirlarken herkes gördü ki biz bu baris projeleri powerpoint’te hazirlayip öyle aksamdan sabaha sosyal medyaya yüklemiyoruz. Biz bunlari bakanlarla daire baskanlari ve genel müdürlerle istisare ediyoruz. Ve bu projeleri gerçeklestirirken de her zaman bir ayagi da Ankara olarak yapiyoruz. Neden bunu yapiyoruz? Hizli bir sekilde hemen yol alalim. Istisareyle çünkü ben su an adayim. Bu hizmeti yapacagiz ve bunun sözünü verdik halkimiza. Bu bir beyannamedir, bir sözlesmedir ve bir akittir. Ve biz bu akide her zaman sadik olacagiz. Simdi 287 eser diye bir yerlerde yaziyor, dev eser. Su an bence bu kisir siyasi söylemlerden ziyade herkes çiksin 287 dev eser varsa buyurun herkes anlatsin. Mahalleye gidiyorum soruyorum, 287 dev eserin kaçi sizin mahallenizde, cevap yok. Karabük’te 287 dev eser var, bunlar hangisidir? Nasil bir dev eser? Kime göre dev eser görecegiz. Ama sunu söyleyeyim, Karabüklü hemsehrilerim asil dev eseri insallah 1 Nisan sabahindan 2029 yilina kadar mükemmel bir bes yilda görecek. 2024 senesi ve sonrasi güzel Karabük’ümüzün, güzel hemserilerimizin güzel yillari olacak.”

" Güzel bir sehir kuracagiz

Karabük seçmenine de seslenen AK Parti Karabük Belediye Baskan Adayi Özkan Çetinkaya, konusmalarini su sözlerle sürdürdü:

“Biz her zaman Karabük halki çarsida, pazarda, caddede, parkta bas basayiz ve birlik halindeyiz. Bu birliktelikle biz bir hizmet yolculuguna çikalim. Sehrimizi, kentimizi güzellestirelim. Daha yasanilabilir, daha çagdas, daha modern, daha müreffeh bir seviyeye tasiyalim istiyoruz. Ve bu konuda her zamanki gibi desteklerinizi istiyoruz. Bugün 36 yasina kadar beni büyüten, beni besleyen, okutan buralara getiren Karabük’e biz bu hizmeti yapmak istiyoruz. 12 yillik siyasi hayatimizda girdigimiz her evde, her hanede, her dükkanda bizleri tebessümle, güler yüzle agirlayan Karabüklülere bu sefer hizmet etmek için belediye baskan adayi olarak buradayiz. O yüzden desteklerinizi bekliyoruz. Ben Türkiye’nin en genç belediye baskan adayiyim. Belediye baskani olacagim ve en genç ama en çok çalisan, en çok hizmeti yapan, en çok proje üreten belediye baskani olacagim. Sorunlari biliyoruz, bugün tespitini yapiyoruz sizlerin de ilettigi talepler var. Bu taleplerin insallah 1 Nisan sabahi bize bu mührü, sehri emir sifatina layik görürseniz bir bir bes yilda hepsini yok edecegiz. Ve sizlere, bizlere, hepimize güzel bir sehir kuracagiz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile