Karabük Kent Konseyi‘nden örnek projeler (Özel)

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, başlatmış olduklar 3 proje ile örnek bir kent konseyi olmayı hedeflediklerini belirtti.



Büyükgenç, Cihan Haber Ajansı‘na yaptığı açıklamada, başlatılan ‘2023´e Mektup‘, ‘Basamakları Kaldıralım‘ ve ‘Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm‘ adlı projeler ile daha güzel bir gelecek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Projelerin içeriğine değinen Büyükgenç, "2023’e Mektup projesi, Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün de desteği ile düzenlemiş olduğumuz bir proje. Çocuklarımızın 2023’te nasıl bir Karabük hayal ettiklerini ve bu hayaller doğrultusunda faaliyetlerimizi geliştireceğimiz bir proje. Hatta heyetimizin seçeceği en güzel 100 mektuptan bir kitap oluşturarak geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir miras bırakmış olacağız." dedi.

‘Basamakları Kaldıralım‘ adlı projede ise engelli vatandaşların günlük yaşantısı içerisinde gerek sokakta gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında işlerini daha kolay halledebilmelerini ve yaşamlarını kolaylaştırmalarını hedeflediklerini ifade eden Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, "Merdivenler ve standartlara uygun olmayan rampalar engelli vatandaşlarımıza birçok zorluk çıkarmaktadır. Biz de standartlara uygun, vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer illere de örnek olmasını amaçladıkları ‘Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm‘ adlı projeyi de anlatan Büyükgenç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu projenin hedefi, her çocuğun oynadığı ve sevdiği oyuncaklardan en az birisini kendi isteği ile oyuncağı olmayan, tanımadığı, bilmediği çocuklara hediye etmesi ve onlarla paylaşmasıdır. Dilerim ki bu proje bir ilk adım olur ve tüm Türkiye çapında bir oyuncak paylaşımı projesi ile çocuklarımız arasında bir gönül bağı oluşur. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, onlara paylaşımcı ve yardımsever olmayı öğretmek bizler anne ve babaların en önemli görevlerindendir. Biz de Karabük Kent Konseyi olarak bir önayak olup böyle bir sosyal sorumluluk projesi başlattık.’’
Bu proje kapsamında il genelinde okul müdürlükleri, muhtarlıklar, eczaneler ve bazı resmi kurum ve kuruluşlarda oyuncak toplanmaya başlandığını belirten Büyükgenç, 6 Mart‘a kadar oyuncakları toplayacaklarını, sonrasında gerekli temizlik ve düzenlemeden geçirildikten sonra dağıtacaklarını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile