Karabük'te 10 Okulda Kütüphane Kuruldu

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas: 'Bu projeye hayirseverlerimiz de katkida bulundu. El ve güç birligi içerisinde çalismalarimiz devam ediyor'

Karabük'te Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan öncülügünde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsaminda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerince 10 okula kütüphane yapildi.

Milli Egitim Bakanliginca hazirlanan proje kapsaminda Karabük'teki 54 okula yil sonuna kadar kütüphane yapilmasi hedefleniyor.

Bu kapsamda çalismalara baslayan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojileri ve mobilya iç mekan tasarimi ögrencileri, ögretmenleri gözetiminde kütüphaneler için gerekli olan kitaplik, çalisma masasi ile bu ürünlerin metal ve ahsap aksamlarini üretiyor.

Ögrenciler tarafindan yapilan çalismanin ardindan kentteki 10 okulda kütüphane olusturuldu.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, Gazi Mustafa Kemal Ilkokulunda yapilan kütüphanenin açilisinda, kütüphanenin okula hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlanan kütüphanenin raf ve masalari için tesekkür eden Akbas, proje kapsaminda kütüphanesi bulunmayan okullara kisa süre içerisinde kütüphane kazandirmak adina tüm imkanlarin seferber edildigini, Karabük'te kütüphanesiz okul kalmayacagini söyledi.

Akbas, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin idarecileri, ögretmenleri ve ögrencilerinin ilde kütüphanesiz okul kalmamasi için adeta "fabrika gibi" çalismalarini sürdürdügünü ifade ederek, "Ilimizdeki 54 okulumuza yil sonuna kadar kütüphane yapilmasini hedefliyoruz. Bugün buradaki okulumuz ile birlikte 10 tane okulumuza da proje kapsaminda kütüphane olusturuldu. Bu projeye hayirseverlerimiz de katkida bulundu. El ve güç birligi içerisinde çalismalarimiz devam ediyor." dedi.

- "Proje kapsaminda yürütülen çalismalar 17 Aralik'a kadar tamamlanacak"

Proje kapsaminda Safranbolu Harmanlar Sehit Halil Gözlemeci Ortaokuluna hayirsever is insani Ali Baltaci'nin yaptirdigi kütüphane de düzenlenen törenle açildi.

Kütüphanede ilk okuma etkinligi gerçeklestirilerek, ögretmen ve ögrencilerin hizmetine sunuldu.

Hayirsever is insani Baltaci'ya tesekkür eden Akbas, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsaminda yürütülen çalismalarin 17 Aralik'a kadar tamamlanacagini dile getirdi.

"Kitap okuyan insanin ufku genisler." ifadelerini kullanan Baltaci ise herkesi kitap okumaya ve projeye destek vermeye davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile