Karabük'te 2013, Böyle Geçti

Karabük'te, 2013 yılında önemli gelişmeler yaşandı.

Ocak:
3 Ocak'ta, Eskipazar ilçesine bağlı 13 haneli Emiroğlu köyünde 7 ev yanarak kullanılamaz hale geldi
12 Ocak'ta, Karabük'te elektrik hattı çektiği sırada kafasına kalas düşen işçi öldü.
14 Ocak'ta, Eskipazar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir kişi hayatını kaybetti.
17 Ocak'ta, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Karabük Öğretmenevi'nde partilileriyle sohbet etti.
18 Ocak'ta, ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Karabük'ün Safranbolu ilçesinden 2 tır dolusu giyecek ve gıda gönderildi.
19 Ocak'ta, Yenice ilçesinde, evinden pazara gidiyorum diyerek çıkan fakat iki haftadır haber alınamayan kadının cesedi, evinden 3 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda bulundu.
Ayrıca aynı gün Eskipazar ilçesinde arkadaşlarıyla ava giden avukat, silahın ateşlenmesi sonucu vurularak hayatını kaybetti.
20 Ocak'ta, Karabük'te eski öğrencisini taciz ettiği iddia edilen öğretmen tutuklandı.
21 Ocak'ta, Karabük'te, oğlunun kullandığı taş yüklü kamyona otomobiliyle çarpan baba hayatını kaybetti.
23 Ocak'ta, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Karabük'e geldi.
Şubat:
1 Şubat'ta, Karabük il genelindeki cezaevlerinden, kamuoyunda ''denetimli serbestlik'' olarak bilinen yasadaki değişikliğin ardından toplam 142 hükümlünün tahliye edildi.
8 Şubat'ta, Karabük'ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde çıkan yangında 6 ev, bir cami ve lojmanı yandı.
9 Şubat'ta, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Safranbolu'da alt gelir grubuna yönelik yapılacak 460 adet konutun kura çekilişi yapıldı. Kura törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'de katıldı.

14 Şubat'ta, İstanbul'da kaybolduktan bir süre sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı olduğu iddia edilen bir kişi, Safranbolu'da bir adreste arandı.
20 Şubat'ta, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) ''Türk Futbolunun Geleceği'' paneli düzenlendi.

Mart:
3 Mart'da, Safranbolu ilçesinde ''Türk Yerel Medyası AB Yolunda'' projesinin 4'üncü bölgesel toplantısı düzenlendi.

13 Mart'da, Karabük'te, 5 adet tabanca, 2 av tüfeği ile 167 merminin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
27 Mart'da, Karabük'te yolun karşısına geçmeye çalışan kadın, tırın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Nisan:
1 Nisan'da, YGS sonuçları açıklandı. Karabük'te, Türkiye ikincisi olmanın sevinci yaşadı.
2 Nisan'da, Karabük Belediyesi, kentin tepelerine kurulmuş 3 mahalleye vatandaşların daha kolay ulaşabilmesi için 60 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yaptı.
3 Nisan'da, KARDEMİR'in temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 76. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

7 Nisan'da, Karabük'te, 27 ton yük taşıması gerekirken 70 tona kadar yükle trafiğe çıkmaya zorlandıklarını iddia eden bir grup tır şoförü, bu durumu alkışla protesto ederek basın açıklaması yaptı.
24 Nisan'da, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Karabük'lülerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
25 Nisan'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından Karabük Günleri'nin açılışı yapıldı.
Mayıs:
1 Mayıs'ta, Hak-İş tarafından Karabük'te "Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, tüm Türkiye'deyiz" mitingi düzenlendi.

18 Mayıs'da Spor Toro Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor, ligin son maçında Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek ligden düşmekten kurtuldu.
24 Mayıs'ta, Safranbolu ilçesinde "Türk-Japon Dostluk Günü" yapıldı.
25 Mayıs'ta, Karabük Üniversitesi, 2. Abdülhamid'e onursal doktora diploması verdi.
Haziran:
5 Haziran'da, Karabük'te kamyondan mazot çaldığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı.
3 Haziran'da, Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Karabük etkinlikleri yapıldı.
Temmuz:
1 Temmuz'da, Karabük'te, orman yaktığı iddiasıyla tutuklanan yeğenlerinin bırakılmasını isteyen amcaları, olumsuz cevap alınca orman yakmaya çalışırken suçüstü yakalandı.
6 Temmuz'da, Hakan Şükür ve Tanju Çolak'ın aralarında bulunduğu bazı eski milli futbolcular ile yerel yöneticiler, Eflani ilçesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de teknik direktörlük yaptığı gösteri maçında karşılaştı.
8 Temmuz'da, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor, Teknik Direktör Tolunay Kafkas ile anlaştı.
9 Temmuz'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabük'te geri kazanım tesisine, çalışanların, başta kurşun olmak üzere çeşitli ağır metallere maruz kaldığının tespit edilmesi üzerine kapatma cezası verdi.
17 Temmuz'da, Karabük'te yük treninden mazot çaldığı iddiasıyla trenin makinisti gözaltına alındı.
22 Temmuz'da, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un genel kurulunda, kulübün ana sponsoru Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (KARDEMİR) yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Yolbulan, başkanlığa seçildi.
Ağustos:
15 Ağustos'ta,Yenice ilçesinde, aralarında husumet bulunan kişilerin yaşadığı mahalledeki 18 iş yeri ve 2 otomobile zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişiden 2'si tutuklandı.
Ayrıca Yenice ilçesine bağlı Güney köyünde çıkan yangında 4 ev kullanılamaz hale geldi.
17 Ağustos'ta, Safranbolu ilçesi otogarındaki peronda yolcu aldığı sırada kendiliğinden hareket ettiği iddia edilen yolcu otobüsünün çarparak sıkıştırdığı iki kişi öldü.
19 Ağustos'ta, Karabük'te motosikletin çarpması sonucu ölen arkadaşının baş ucunda beklerken otomobilin çarptığı genç, aynı yerde hayatını kaybetti.
21 Ağustos'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Karabük'e geldi.
22 Ağustos'ta, Ovacık ilçesine bağlı Doğanlar köyünde çıkan yangında 4 ev kullanılamaz hale geldi.
23 Ağustos'ta, Eskipazar ilçesinde bir ev ve ormanlık arazide yapılan aramada 29 kilo 600 gram esrar, 420 gram kenevir tohumu ve 14 bin 304 kök Hint keneviri ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Ayrıca UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesine Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen törenle "şeref bayrağı" verildi.

25 Ağustos'ta, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Karabük'ün Yenice ilçesinde düzenlenen "Dağ Bisikleti Yenice Kupası" Yarışları, 134 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

26 Ağustos'ta, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Eylül:
6 Eylül'de, Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla "14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" yapıldı.
28 Eylül'de,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış töreni için Karabük'e geldi.
Ekim:
4 Ekim'de, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Karabük'e geldi.
7 Ekim'de, Karabük'te tenekeden yaptıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Afganistan uyruklu 3 kardeş yaşamını yitirdi.
17 Ekim'de, Karabük'te, iki otomobilin çarpışması sonucu savrulan aracın çarptığı yol kenarında yürüyen 3 kardeşten 2'si öldü, biri yaralandı.
22 Ekim'de, Geçen yıl yeni doğmuş bebeklerini öldürdükleri iddiasıyla yargılanan anne ve babaya müebbet hapis cezası verildi.

24 Ekim'de, Karabük'te köylüleri dolandırmak istediği iddia edilen 2 kişiyi çıkan silahlı kavgada öldürdüğü iddiasıyla yargılanan bir kişi hakkında, "meşru savuma ve zorunluluk hali" gerekçesi ile beraat kararı verildi.

Kasım:
5 Kasım'da, Antalya'da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden eski milli güreşçi Hayri Polat, memleketi Karabük'te toprağa verildi.

Aralık:
6 Aralık'ta, Safranbolu ilçesinde bir kamyonete çarpan jip, karşı şeride geçerek kaldırımdaki bir yaya çarptıktan sonra 2 metreden bir evin bahçesine düştü.
10 Aralık'ta, Safranbolu ilçesinde kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde rahatsızlanan böbrek hastası kadın, sağlık ekiplerinin 3 saat süren çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.
12 Aralık'ta, Karabük'te intihar girişimi sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Tahsin Yorulmaz'ın organları, 3 kişiye nakledildi.
19 Aralık'ta, Türkiye Boks Federasyonunca "Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası", Karabük'te yapıldı.
24 Aralık'ta, Karabük'te 4 katlı ilkokulun çatısında çıkan yangın, hasara neden oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile