Karabük'te 2024 Yili Kültür Ve Turizm Yili Olacak

Karabük'te 2024 Yili Kültür Ve Turizm Yili Olacak

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Sahin, Karabük’te 2024 yilinda kültür ve turizm açisindan önemli gelismelerin yasanacagini, ören yeri, müze ve yeni bir master plana kavusacaklarini söyledi.

Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazilarin sürdügünü belirten Sahin, Hadrianopolis’de önemli kesiflerin elde edildigini ifade etti.

Hadrianopolis’in çok önemli bir yerlesim yeri oldugunu aktaran Sahin, "Bu alani turizme kazandirmak için çalisiyoruz. Biliyorsunuz bu bölgenin ören yeri olmasi için Kültür ve Turizm Bakanligina basvuru yapildi. Bunun gerçeklesmesi için bazi sartlari yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan biriside karsilama merkezi. Karsilama merkezi insaatina baslandi, hizla devam ediyor. Bu merkezde, 10 otobüsün park edebilecegi bir otopark, kafeterya, hediyelik esya satacak is yerleri, ücretsiz rehberlerin bulunacagi alan ve turistlerin ihtiyaçlarini giderebilecegi sosyal alanlar yer alacak. Karsilama merkezi 2024 yilinin ilk çeyreginde bitecek. Merkez hizmete alindiginda ören yeri olmasi için önümüzde hiç bir engel kalmiyor. Ören yeri ilani da yil içinde verilecek. Hadrianopolis, ören yeri ilaninin ardindan ilimize gelen turist sayisini ve gelirini büyük oranda arttiracak" dedi.

- Safranbolu Müze Müdürlügü

Önemli bir çalismanin da müze oldugunun altini çizen Sahin, "Ilimizdeki büyük bir eksiklikte müzenin olmamasiydi. Ilimizin sinirlari içinden elde edilen tarihi eserler maalesef baska sehirlerde sergileniyordu. Bunun önüne geçmek için baslatilan çalismalar sonuç verdi. Kültür ve Turizm Bakanimiz Mehmet Nuri Ersoy’un onayi ile Safranbolu Müze Müdürlügü adi altinda müzemiz kuruldu. Hükümet Konaginda müzemiz olusturulacak. Teshir-tanzim ihalesi yapilacak. Ihalenin ardindan personel atamasi gerçeklestirilecek. Ilimize ait ne kadar tarihi eser varsa burada sergilenecek. Yani 2024 yili içinde müzemizde hizmete açilmis olacak" diye konustu.

- Turizm master plani

Turizm master plani hazirlandigindan da bahseden Sahin, sunlari kaydetti:

"Ilimizin her kösesi bir turizm cenneti. Her ilçemizin kendisine ait özelligi var. Hem ülkemizde, hem de dünyada bu özellikleri ile öne çikiyorlar. Safranbolu’muz tarihi yapilari ile UNESCO Dünya Miras Listesi’nde. Yenice ormanlari, biyolojik çesitlilik ve barindirdigi yaban hayat ile dünyanin sayili ormanlari arasinda yer aliyor. Eskipazar’daki antik kentimiz mozaikleri ile öne çikiyor. Ovacik ilçemizde ki kaya mezarlari bir çok yerde yok. Eflani, bölgemizin en eski yerlesim yerlerinden, bir dönemde baskentlik yapmis. Bir çok tarihi esere sahip. Gölleri ile doga turizmine göz kirpiyor. Kisacasi yeni bir Master plan ile kültür ve turizmimizi gelistirecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile