Karabük'te 3 Tır, Bir Otobüs ve Otomobil Zincirleme Kaza Yaptı: 2 Yaralı

Karabük'te devam eden kar yağışı nedeniyle 3 TIR ile içersinde 54 yolcusu bulunan otobüs ve bir otomobilin karıştığı zincirleme kazada 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Karabük'te Eskipazar istikametine gitmekte olan Serkan Özcan (27) idaresindeki 37 LE 515 plakalı tomruk yüklü TIR yolun kaygan olması nedeniyle orta refüje çarparak devrildi. Kaza sonrası devrilen TIR'daki tomruklar yola savruldu. Bu sırada İstanbul'dan Karabük'e gelmekte olan Ahmet Beşer idaresinde olan ve içersinde 54 yolcusu bulunan 34 GF 7533 plakalı otobüs tomruklara çarparak yoldan dışarı çıktı. Bu sıra otobüsün araksından gelmekte olan ve Kardemir'e çelik boru taşıyan Satılmış Aktaş (53) idaresindeki 78 AB 249 plakalı TIR da tomruklara ve TIR'a çarparak durdu. Şaban Hasbahçe (60) idaresindeki 41 U 8829 plakalı TIR'da önündeki TIR'a ve otobüse vurarak durabildi. Yolun kaygan olması nedeni ile de Fahri Tarhan yönetimindeki 06 AF 4652 plakalı otomobilde TIR'a çarptı. Meydana gelen zincirleme kaza sonrası otobüsteki yolcular ve sürücüler kazada yara almadan kurtulurken, otomobilde bulunan Elif Tarhan (10) ile Kübra Kalay (20) hafif şekilde yaralandı.

TIR sürücü Satılmış Aktaş önünde seyir eden yolcu otobüsünün tomruklara çarpmamak içi sağa kaçtığını gördüğünü belirterek, "Ben yukarıdan geliyordum ve bir baktım yolda tomruklar var. Tomruklara çarparak ve otobüse vurmamak için diğer yatan TIRa vurmayı hedefledim. Tomruklar benim TIR'ı makaslayınca yatan TIR'a mecburen vurdu. Eğer ben bu boruları otobüse devirseydim otobüs silindir gibi olurdu." dedi.

Diğer TIR sürücüsü Şaban Hasbahçe de, "Otobüse vurmamak için çaba sarf ederek maddi hasarlı kaza yaptık." açıklamasında bulundu.

54 yolcunun hayatını kurtaran otobüs şoförü ise gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile