Karabük'te '5. Safran Festivali' Sona Erdi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen "5. Safran Festivali", 20 türde 160 bin bitkinin yetistirildigi "Tibbi ve Aromatik Bitkiler Sehri" isimli bahçenin gezilmesiyle son buldu.

Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gida sektörü gibi birçok alanda kullanildigi için "mucize bitki" olarak adlandirilan ve ilçeye adini veren safran bitkisi için düzenlenen festivalin son gününde yapilan etkinlikte konusan Vali Fuat Gürel, bu bölgede degisik aromatik bitkilerden olusan bahçenin kurulmasinin büyük avantaj oldugunu söyledi.

Gelecek süreçte burasinin temmuzdan kasima kadar çok canli geçecegini vurgulayan Gürel, "Safranbolu'muza yapilan ne varsa, her türlü girisim turizme ve üretime dönüsecek, Safranbolu'muzun tanitimina katkida bulunacaktir." dedi.

Safranbolu Orman Isletme Müdürü Sema Altunay da 2020'de bölgede 800 dekar alanda agaçlandirma projesinin yapildigini anlatti.

Geçen yil Milli Agaçlandirma Günü'nde lavanta, ada çayi, hünnap, kekik, aliç, ihlamur, biberiye, alev agaci, musmula, yaban mersini, kizilcik, ates dikeni ve erguvan gibi 20 türde 160 bin bitkinin toprakla bulusturuldugunu belirterek, bu yil ise 30 bin safran bitkisinin ekildigini söyledi.

Konusmalarin ardindan Vali Gürel ve protokol üyeleri, bahçede safran, ada çayi, lavanta, kekik ve biberiye hasadi gerçeklestirdi.

Etkinlige, Gürel'in esi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Safranbolu Kültür ve Turizm Baskani Sefik Dizdar ve davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile